Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
CrossFit Grips

De beste CrossFit grips van 2024

Goede CrossFit grips kunnen je prestatie tijdens je trainingen verhogen. Het kan verschil maken tussen een comfortabele, effectieve workout en ongemak tijdens een oefening. Het vinden van de perfecte CrossFit grips kan natuurlijk wel een uitdaging zijn. Als sporter wil je grips die lekker zitten, je handen beschermen en zorgen voor een goede grip tijdens verschillende oefeningen. We hebben daarom verschillende grips getest en een overzicht gemaakt van de beste CrossFit grips. Zo kun je zelf makkelijker een keuze maken. Lees verder als je meer wilt weten.

De 4 beste CrossFit grips

Klik hierboven op de naam van de CrossFit grip die je wilt bekijken en je wordt direct naar onze review over dit artikel geleid. Benieuwd hoe wij ze getest hebben? Lees dan eerst hier beneden verder om meer te weten te komen over het testproces.

Hoe wij de CrossFit grips hebben getest

Op basis van vooronderzoek hebben we een selectie gemaakt van 4 verschillende CrossFit grips. Hierbij hebben we gekeken naar belangrijke aspecten, zoals materiaal en prijs, maar natuurlijk ook naar reviews van andere mensen. We hebben vervolgens elk product persoonlijk getest, waarbij we ons niet hebben laten leiden door populariteit of merknaam, maar door onze eigen ervaringen. Op deze manier is de top 4 beste CrossFit grips tot stand gekomen.

We hebben alle grips voor CrossFit getest op de volgende aspecten: comfort, stabiliteit, pasvorm, materiaal, uiterlijk en prijs. Onderstaand leggen we uit wat deze verschillende aspecten inhouden.

Overzicht van de aspecten waarop we getest hebben

 • Comfort: Het comfort van CrossFit grips is van belang tijdens trainingen met verschillende trainingen. We hebben gekeken of ze comfortabel zitten, of ze vocht afvoeren en hoe goed ze beschermen tegen blaren.
 • Stabiliteit: Stabiliteit is een belangrijk aspect bij CrossFit, daarom hebben we hier ook naar gekeken tijdens het testen van de CrossFit grips. We hebben gekeken naar de ondersteuning van de pols, de stabiliteit in het algemeen en naar de stevige grip van de grips.
 • Pasvorm: Een goede pasvorm van grips voor CrossFit zorgt ervoor dat je een optimale prestatie kan bereiken tijdens je WOD. We hebben gekeken naar de variatie van de maten, naar de vingergaten en naar het sluitingssysteem.
 • Materiaal: Het gebruikte materiaal bepaalt de prestatie en duurzaamheid van de grips voor CrossFit. We hebben gekeken hoe goed de materialen bestand zijn tegen slijtage en vervormingen na verschillende oefeningen.
 • Uiterlijk: Hoewel uiterlijk voor iedereen anders is, nemen we het toch mee in onze beoordeling. Het uiterlijk is namelijk een aspect dat voor velen zwaar meeweegt tijdens de aankoopbeslissing.
 • Prijs: De prijs is voor veel consumenten ook een aspect dat zwaar meeweegt tijdens de aankoopbeslissing van CrossFit grips. Om deze reden nemen we het mee in onze beoordeling. We begrijpen dat we niet in andermans portemonnee kunnen kijken. Daarom proberen we grips te testen met verschillende prijsklassen.
Tip

Bekijk ook onze uitgebreide koopgidsen over de beste CrossFit schoenen en de beste CrossFit shorts, zodat je goed voorbereid aan je training kunt beginnen.

De 4 beste CrossFit grips: onze reviews

Onderstaand vind je onze beoordelingen van de 4 beste CrossFit grips. Per product vind je een uitgebreide persoonlijke review van de eerder genoemde aspecten. Daarnaast kun je ook een opsomming vinden van de voor- en nadelen van elke CrossFit grip. Via deze manier hopen we je een duidelijk overzicht te geven en je te helpen met je aankoopbeslissing.

ZEUZ Sport Grips

ZEUZ
Fitness & CrossFit Grips
zeuz logo
Bekijk
Voordelen
 • Biedt goede grip tijdens verschillende oefeningen
 • Vochtdoorlatend
Nadelen
 • Kan bij sommige sporters snel slijten
 • Verliest na verloop van tijd de grip

Comfort: De ZEUZ Sport Grips voelen aan als een tweede huid en laten vocht door tijdens je trainingen. Hierdoor krijg je minder pijn, eelt en blaren op je handen, omdat het zweet niet in de handschoen trekt. Door de grote vingergaten zitten ze erg comfortabel.

Stabiliteit: Door de verstelbare klittenband polsband ervaar je voldoende steun en stabiliteit. De CrossFit grips bieden een goede grip aan het rek en de barbell. Je kan de ZEUZ Sport Grips gebruiken voor verschillende oefeningen en ze zullen je altijd grip en stabiliteit bieden. Na langdurig gebruik van deze grips, gaat de grip wel wat verloren.

Pasvorm: De ZEUZ Sport Grips zijn te verkrijgen in de maten S, M, L en XL. Bekijk altijd de maattabel van het merk om te achterhalen welke maat bij jou past. De grote vingergaten en de verstelbare polsband zorgen overigens voor een goede en comfortabele pasvorm.

Materiaal: De CrossFit grips van ZEUZ zijn gemaakt van leer en duurzaam microfiber. Het leer zal na verloop van tijd soepel worden en gaan vormen naar je hand. Hierdoor krijg je extra grip tijdens verschillende oefeningen. Het materiaal voert ook vocht af, waardoor je minder last hebt van blaren en eelt op je handen.

Uiterlijk: We begrijpen dat iedereen een eigen smaak heeft als het gaat om het uiterlijk van grips voor CrossFit. De CrossFit grips van ZEUZ zijn in het zwart, grijs en rood te verkrijgen. Het logo staat duidelijk op de grips. Ze zijn verder vrij neutraal en zullen dus goed samen gaan met je sportoutfits.

Prijs: De prijs is voor iedereen persoonlijk, maar we nemen het wel mee. De ZEUZ sport grips zijn de goedkoopste grips uit onze top 4, maar dat zegt niets over de kwaliteit. Deze CrossFit grips hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zachte prijs heb je kwalitatief goede grips waar je veel trainingen plezier van zult hebben.

RXpursuit Ultra Sticky Fingerless Grips

RXpursuit
Ultra Sticky Fingerless Grips
RXpursuit logo
Bekijk
Voordelen
 • Veel grip zonder het gebruik van magnesium
 • Geen last van zweterige handen door vochtafvoerende stof
 • Goede bescherming tegen blaren
Nadelen
 • Klittenband kan soms lastig zijn bij het aantrekken
 • De straps kunnen te dik zijn voor mensen met smalle polsen

Comfort: Deze CrossFit grips hebben geen vingers. Tijdens oefeningen sla je je handen om de grip heen. Als je hier niet van houdt, raden we deze grips niet aan. Je hebt wel een goede grip op het rek, zonder het gebruik van magnesium. Het materiaal zorgt ervoor dat je zweet wordt opgenomen. Dit zorgt voor extra comfort tijdens je trainingen.

Stabiliteit: Er zitten geen vingergaten in de CrossFit grips. Je slaat de grips over het rek en gaat er dan in hangen. Hierdoor is de stabiliteit minder om dat je de grip niet vast hebt aan je vingers. Ook kun je niet alle oefeningen doen met deze grips. Houdt hier dus rekening mee.

Pasvorm: De one-size grips van de RXpursuit Ultra Sticky Fingerless Grips zijn iets korter waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn in de ringen of tijdens WODs met single of double unders. Het is een uniek ontwerp, omdat er geen vingers in zitten. Hierdoor zijn ze ook niet geschikt voor alle soorten oefeningen. De pols wraps kunnen te breed zijn voor mensen met smalle polsen. De dikke straps zorgen wel voor een goede ondersteuning, maar ze kunnen ook lastig aan te trekken zijn.

Materiaal: Deze CrossFit grips zijn gemaakt van leer en microvezel. De microvezel zit aan de binnenkant van de grip en zorgt voor de vochtopname. Het leer zorgt voor de goede grip aan het rek. Door het leer kun je je prestaties verbeteren.

Uiterlijk: De RXPursuit Ultra Sticky Fingerless Grips zijn te verkrijgen in vier verschillende kleuren. Namelijk in de kleuren zwart, blauw, roze en rood. Het logo staat op de grip en op de polsband. De keuze uit meerdere kleuren is zeldzaam voor grips. De meeste grips zijn zwart met een klein logo.

Prijs: Dit zijn de duurste CrossFit grips uit onze top 4 beste CrossFit grips. Deze grips zijn uniek en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dit verklaart de hogere prijs van deze grips.

Reeva Kangaroo Grips

Reeva
Kangaroo Grips
Reeva logo
Bekijk
Voordelen
 • Duurzaam en sterk door het kangoeroeleer
 • Goede bescherming tegen blaren en eelt
 • Een goede grip aan de bar
Nadelen
 • Vingergaten kunnen voor sommige sporters te klein zijn
 • Sommige gebruikers ervaren vouwen of ribbel in de grip na enig gebruik

Comfort: De Revva kangaroo grips zijn de dunste grips op de markt. Maar dit betekent niet dat ze slechte bescherming bieden. Ze zijn goed tegen blaren en eelt op de handen. Het leer voelt aan als een tweede huid en voelt daardoor erg comfortabel aan. Daarnaast zorgen de elastische wrist wraps voor lichte ondersteuning maar belemmeren niet de mobiliteit.

Stabiliteit: De polsband van de Reeva kangaroo grips zijn dun, hierdoor ervaar je minder ondersteuning in vergelijking met andere CrossFit grips. De polsbanden leveren wel handbescherming en een lichte polsondersteuning. Ze zorgen ervoor dat je mobiliteit niet wordt belemmerd.

Pasvorm: De maten van deze CrossFit grips variëren van maat XS tot en met XL. De vingergaten van de Reeva grips kunnen voor sommige sporters te strak zitten. Ze wijden na verloop van tijd wel uit, maar houdt hier rekening mee. Het materiaal vormt volledig naar je hand toe. Hierdoor heb je een unieke pasvorm. Sommige sporters ervaren hierdoor vouwen in de grips.

Materiaal: Het palm gedeelte van de CrossFit bestaat 100% uit kangoeroeleer. Dit is het sterkste leer op de markt. Het leer vormt volledig naar je hand toe voor een optimale pasvorm. Daarnaast zorgt dit ook voor een natuurlijk gevoel aan de bar. Het materiaal vormt uiteindelijk naar de vorm van je handen.

Uiterlijk: We begrijpen dat iedereen zijn eigen smaak heeft als het aankomt op het gebied van uiterlijk, maar het is zeker een aspect dat meeweegt in het aankoopproces. De Reeva Kangaroo grips zijn enkel te verkrijgen in het zwart met het witte logo van Reeva. Ze zijn vrij neutraal en zullen dus goed te combineren zijn met je sportoutfits.

Prijs: De prijs is een zwaarwegend aspect dat wordt meegenomen in de aankoopbeslissing. Voor dit hoogwaardige leer betaal je gelukkig niet de hoofdprijs. De Reeva kangaroo grips hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze slijten nauwelijks en bieden uitstekende grip voor de prijs.

JerkFit WODies

Jerkfit
WODies
Jerkfit logo
Bekijk
Voordelen
 • Goede ondersteuning voor de pols
 • Goede grip
Nadelen
 • Kleine vinger gaten
 • Slijt snel bij intensief gebruik

Comfort: De JerkFit WODies kunnen goed tegen zweet en zijn van ademend materiaal gemaakt. Hierdoor voorkom je schuurplekken en blaren. Met deze CrossFit grips ga je blaren zeker voorkomen tijdens je trainingen. Door het vochtafvoerend materiaal voelen ze comfortabel aan tijdens je training. Daarnaast zijn de grips flexibel en voelen ze comfortabel aan.

Stabiliteit: De brede polsband zorgt voor extra ondersteuning van je pols tijdens het uitvoeren van lifts en andere oefeningen. De ondersteuning van je pols zorgt voor extra stabiliteit.

Pasvorm: De maten van de JerkFit WODies variëren van maat S tot en met maat XL. Voor sommige sporters kunnen de vingergaten te klein uitvallen. Dit kan je belemmeren tijdens verschillende oefeningen. Houdt hier dus rekening mee als je grotere handen en vingers hebt.

Materiaal: Deze CrossFit grips zijn gemaakt van neopreen achtig weefsel, waardoor ze flexibeler zijn dan grips van leer. Ze vormen tijdens oefeningen makkelijker naar je hand, maar vormen weer terug na je training.

Uiterlijk: De JerkFit WODies zijn te verkrijgen in het zwart met verschillende kleuren stiksel. Namelijk de kleuren zwart, rood, blauw, roze, groen, paars, grijze legerprint en groene legerprint. Je hebt dus veel keuze in verhouding tot andere CrossFit grips.

Prijs: Deze grips hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn niet super goedkoop, maar zeker niet duur.

Eindoordeel: De beste CrossFit grips voor jou

Onze top 4 beste CrossFit grips kan je helpen bij het kiezen tussen de verschillende CrossFit grips die op de markt aangeboden worden. We raden altijd aan om te kijken naar de intensiteit van je trainingen en welke oefeningen je het meeste doet. Op deze twee aspecten kun je al een selectie maken van CrossFit grips. Onderstaand vind je een eindoordeel over de door ons geteste CrossFit grips.

Beste kwaliteit

De RXpursuit Ultra Sticky Fingerless Grips en de Reeva Kangaroo Grips zijn van de beste kwaliteit. De RXpursuit Ultra Sticky Fingerless Grips zijn de duurste grips uit onze top 4, maar hier krijg je ook topkwaliteit voor. Deze grips bieden je erg goede bescherming en een goede grip. De straps bieden goede ondersteuning maar kunnen te breed zijn voor mensen met smalle polsen. Let er wel op dat deze grips geen vingers hebben. Je kan hiermee dus niet alle oefeningen doen waarbij je meer vrijheid van de vingers nodig hebt. De Reeva Kangaroo Grips zijn van leer gemaakt en voelen aan als een tweede huid, terwijl je een super grip hebt en geen blaren krijgt. Dit leer zal zich vormen naar je handen toe. Voor deze goede kwaliteit betaal je gelukkig niet de hoofdprijs.

Meeste waar voor je geld

De ZEUZ Sport Grips en de JerkFit WODies grips zijn je geld het meeste waard. Beide grips hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor deze grips hoef je niet de hoofdprijs te betalen, maar krijg je wel goede kwaliteit. De ZEUZ Sport grips zijn vochtdoorlatend en bieden een uitstekende grip. Je kan met deze grips alle oefeningen doen tijdens je training. De JerkFit WODies bieden een goede ondersteuning voor je pols en een goede grip. De vingergaten kunnen voor sommige sporters in het begin te strak zitten. Voor deze zachte prijzen heb je goede grips voor CrossFit en kun je meer uit je trainingen halen.

Muscle-ups met CrossFit grips

Voordelen van CrossFit grips

CrossFit grips bieden veel voordelen tijdens je trainingen. Deze grips voor CrossFit zijn een waardevolle aanvulling op je sportuitrusting. Je kan hierdoor langer trainen en je prestaties verbeteren. We bespreken enkele voordelen van het gebruik van CrossFit grips.

 1. Bescherming tegen overmatige wrijvingen
  Een van de meest voor de hand liggende voordelen van CrossFit grips is de bescherming tegen overmatige wrijving. Bij het uitvoeren van CrossFit oefeningen kunnen herhaalde bewegingen leiden tot blaren en eelt op de handen, wat niet alleen pijnlijk is, maar ook het trainingsplezier kan verminderen. Grips fungeren als een barrière tussen de handpalm en het trainingsmateriaal, waardoor wrijving wordt verminderd en blaren en eelt wordt voorkomen.
 2. Verbeterde grip en stabiliteit
  CrossFit grips bieden een uitstekende grip en stabiliteit tijdens oefeningen zoals pull-ups, toes-to-bar, en gewichtheffen. Door de handen te beschermen en tegelijkertijd een stevige grip te bieden, kun je je volledig richten op de uitvoering van de oefening zonder afleiding door ongemak of gebrek aan stabiliteit.
 3. Ondersteuning bij veilige handposities
  Door de handen in een natuurlijke en veilige positie te houden, dragen CrossFit grips bij aan het voorkomen van ongewenste pols- en hand blessures. Ze stimuleren correcte hand posities, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde training routine op de lange termijn.
 4. Verlengde trainingsduur
  Het comfort dat CrossFit grips bieden, verlengt de trainingsduur doordat je langer kunt blijven trainen zonder de nadelige effecten van wrijving en ongemak. Dit is vooral merkbaar bij workouts met herhaalde bewegingen, waar hand moeheid een beperkende factor kan zijn zonder de juiste bescherming.

Veelgestelde vragen over CrossFit grips

We willen in dit laatste gedeelte de meest gestelde vragen over CrossFit grips beantwoorden. Via deze weg proberen we al je vragen te beantwoorden. Heb je alsnog vragen? Schroom dan niet en laat een vraag of opmerking achter, onderaan de pagina.

Zijn CrossFit grips nodig voor elke CrossFit-beoefenaar?

CrossFit grips zijn niet strikt noodzakelijk, maar ze kunnen aanzienlijke voordelen bieden, vooral als je regelmatig deelneemt aan workouts met pull-ups of zwaar gewichtheffen. Ze helpen bij het voorkomen van ongemak en blessures, waardoor je comfortabeler kunt trainen.

Hoe onderhoud ik mijn CrossFit grips?

Onderhoud varieert per materiaal, maar over het algemeen kun je grips schoonmaken met milde zeep en water. Was je grips niet in de wasmachine, dit kan de grip aantasten. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en extreme hitte om de levensduur te verlengen.

Zijn er specifieke grips voor bepaalde oefeningen?

Terwijl sommige grips veelzijdig zijn, kunnen er specifieke modellen zijn die beter geschikt zijn voor bepaalde oefeningen. Bijvoorbeeld, grips met extra polssteun kunnen nuttig zijn bij zware gewicht heffingen. Grips zonder vingergaten zijn beter geschikt voor het rek.

Hoe vaak moeten CrossFit grips worden vervangen?

De duurzaamheid varieert afhankelijk van het gebruik, maar vervang grips zodra ze tekenen van slijtage vertonen, zoals gescheurd materiaal of verminderde grip. Regelmatig controleren op slijtage is aan te raden.

Zijn er CrossFit grips voor mensen met een gevoelige huid?

Ja, sommige merken bieden grips met extra voering of gemaakt van zachtere materialen om irritatie te minimaliseren. Het is belangrijk om comfort bovenaan de lijst te houden, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Een comfortabele grip zorgt voor meer trainingsplezier.

Zijn er aanbevelingen voor beginners op het gebied van CrossFit grips?

Voor beginners wordt er aangeraden om te beginnen met grips die een goede balans bieden tussen comfort en stabiliteit. Kies een veelzijdig model dat geschikt is voor verschillende oefeningen om de basisprincipes te leren kennen. Oefenen het gebruik van de grips tijdens warming-up, zodat je gedurende je WOD niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *