Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok

Onze missie om waardevolle, betrouwbare en toegankelijke informatie te bieden

Bij DailyFit staan we klaar om je te begeleiden met je reis naar een gezonder leven. Betrouwbare en deskundige informatie is het uitgangspunt voor een gezonde levensstijl. Daarom vinden wij het van groot belang dat we informatie bieden die je kunt vertrouwen en waarop je verder kunt bouwen. Op deze pagina lees je hoe ons redactioneel proces eruit ziet en hoe wij ervoor zorgen dat we betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde content publiceren.

Content geschreven door deskundigen en gezondheidsexperts

Onze eigen artikelen worden geschreven door professionele tekstschrijvers met elk hun eigen expertise en ervaringen. We besteden aandacht aan elk onderwerp en baseren onze inhoud op een gezonde mix van praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek. Onze tekstschrijvers hebben jarenlange ervaring in de sport- en gezondheidsbranche en hebben een passie voor het onderzoeken én delen van waardevolle informatie. Onze content is in te delen in de volgende categorieën:

Blogs

De blogs van DailyFit richten zich op het beantwoorden van vraagstukken op het gebied van onder andere gezondheid, voeding, krachttraining en afvallen. Deze content richt zich op het bieden van eerlijke, onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op tal van sport- en gezondheidsgerelateerde vragen.

Onze wetenschappelijke bronnen worden kritisch uitgekozen en grondig geanalyseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de omvang van het onderzoek, evenals mogelijke belangenverstrengelingen. Bij voorkeur maken we dan ook gebruik van meta-analyses.

De blog content is altijd 100% onafhankelijk en de informatie wordt nooit beïnvloed door sponsoring of andere vormen van financiële compensatie. Wel is het mogelijk dat blogs een affiliate link bevatten naar een partner. Als je ervoor kiest om iets te kopen via deze links, kunnen wij mogelijk een financiële vergoeding ontvangen. Dit zal dus echter nooit invloed hebben op het advies en de informatie in de blog. Wij zullen nooit een artikel of product promoten als wij hier niet volledig achter staan.

Fitness oefeningen

De artikelen omtrent fitness oefeningen zijn erop gericht om zo duidelijk mogelijk uitleg te geven over de techniek en uitvoering van fitness oefeningen. Hiermee hopen we sporten veiliger te maken, evenals een solide basis te leggen voor betere en langdurige resultaten. Middels stapsgewijze en heldere informatie wordt het voor eenieder begrijpbaar gemaakt.

Recepten

Het kiezen van gezonde voeding is cruciaal voor een gezonde levensstijl. Daarom hebben wij een uitgebreide verzameling gezonde recepten samengesteld waarmee onze lezers heerlijke en voedzame maaltijden kunnen bereiden. De recepten kunnen voorzien zijn van een linkje om de ingrediënten te bestellen bij een (online) supermarkt. Als je ervoor kiest om iets te kopen via deze links, kunnen wij mogelijk een financiële vergoeding ontvangen. Dit heeft uiteraard geen invloed op de inhoud van het recept. Het gebruik van gezonde ingrediënten staat te allen tijde voorop.

Reviews

Volledig eerlijke en onafhankelijke recensies, dat is waar onze productreviews voor staan. Het team van DailyFit voert grondige tests uit op producten, waarbij we verschillende aspecten en methoden onder de loep nemen. Op deze manier kunnen we een goed onderbouwd oordeel vellen over de prestaties van de producten, of ze daadwerkelijk voldoen aan hun beloften, en nog belangrijker, of ze het geld van onze lezers rechtvaardigen.

Onze reviews zijn altijd 100% onafhankelijk en de informatie zal nooit beïnvloed worden door sponsoring of andere vormen van financiële compensatie. Het is mogelijk dat een review een affiliate link bevat naar een partner. Als je ervoor kiest om iets te kopen via deze links, kunnen wij mogelijk een financiële vergoeding ontvangen. Dit zal dus echter nooit invloed hebben op onze bevindingen in de review. Wij zullen nooit een product promoten als wij hier niet achter staan.

Koopgidsen

Onze koopgidsen hebben als doel een eerlijke vergelijking te maken tussen diverse producten in een specifieke categorie. Wij streven ernaar om de lezer inzicht te geven in de verschillende opties en om de voor- en nadelen van producten met elkaar te vergelijken.

De koopgidsen zijn altijd onafhankelijk en de informatie zal nooit beïnvloed worden door sponsoring of andere vormen van financiële compensatie. Het is mogelijk dat een koopgids affiliate links bevat naar een partner. Als je ervoor kiest om iets te kopen via deze links, kunnen wij mogelijk een financiële vergoeding ontvangen. Dit zal dus echter nooit invloed hebben op het advies dat we geven in een koopgids. Wij zullen nooit een artikel of product positief beoordelen als wij hier niet volledig achter staan.

Gastblogs

De enige content die niet door de redactie van DailyFit zelf wordt geschreven, zijn de gastblogs. Via onze gastblogs bieden we gastauteurs de kans om artikelen te publiceren over onderwerpen in de sport- en gezondheidsbranche, die voor hen van belang zijn. 

We hanteren strikte richtlijnen voor en keuren inzendingen af die niet aan onze richtlijnen voldoen. Zo vermijden we gevoelige content en worden claims op waarheid gecontroleerd.

Ondanks dit zorgvuldige proces kunnen wij niet garant staan voor de inhoud van een gastblog en de content achter links naar derden. Dit zal ook altijd duidelijk vermeld staan bij een gastblog, zodat lezers weten dat de content niet door een auteur van DailyFit zelf is geschreven. Tevens staan de gastblogs in een aparte categorie, zodat deze niet te verwarren zijn met onze eigen artikelen.

Wij kunnen een vergoeding ontvangen voor het plaatsen van een gastblog. Dit helpt ons om de content op DailyFit gratis te houden en onze lezers structureel te blijven voorzien van nieuwe kwalitatieve content.

Wetenschappelijk onderzoek als basis

We streven ernaar om onze content te baseren op wetenschappelijk bewijs, verkregen uit zorgvuldig uitgevoerd onderzoek, via gerenommeerde bronnen. We willen echter de complexiteit van de branche benadrukken en de mogelijke onzekerheden die daarbij horen. Omdat niet alle vragen een eenduidig antwoord hebben en persoonsafhankelijk kunnen zijn, leidt dit tot nuances in onze informatie en conclusies.

Verschillende soorten wetenschappelijk onderzoek

We vertrouwen op verschillende soorten wetenschappelijk onderzoek, variërend van meta-analyses en systematische reviews tot ook experimenteel onderzoek en observationeel onderzoek. We begrijpen uiteraard dat elk type onderzoek een andere bewijskracht heeft en communiceren dit duidelijk naar onze lezers, daar waar wij dergelijke soorten onderzoek gebruiken in onze content.

Tevens doen wij ook zelf onderzoek, bijvoorbeeld voor onze reviews en koopgidsen. Wij zullen bij de content vermelden wanneer wij zelf onderzoek hebben gedaan en wat onze bevindingen zijn, om zo transparant mogelijk te zijn over de wijze waarop wij aan de informatie komen.

Zorgvuldig gecontroleerde informatie

Onze artikelen ondergaan altijd een grondige controle door een andere expert dan de auteur, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van onze informatie. Op deze wijze zorgen we ervoor dat er altijd een grondige revisie plaatsvindt, alvorens we informatie publiceren voor onze lezers.

Originele inhoud die up-to-date blijft

Gezondheidswetenschap evolueert voortdurend, zoals het ook zou moeten. Nieuw onderzoek kan daarom leiden tot herziening van informatie. Daarom streven we ernaar om onze artikelen regelmatig bij te werken, zodat ze altijd actueel en betrouwbaar zijn.

Elk artikel is voorzien van de datum waarop deze voor de laatste keer is bijgewerkt. Zo kunnen lezers direct zien wanneer de pagina voor het laatst is herzien en hoe recent de verstrekte informatie is. Hierdoor kunnen we onze lezers altijd voorzien van de meest actuele en betrouwbare informatie om hun vraagstukken te beantwoorden.

Unieke content door eigen schrijvers

Al onze artikelen zijn geschreven door onze eigen deskundigen. We maken geen gebruik van derde partijen, om een consistente visie te kunnen waarborgen en de beste kwaliteit te leveren. Dit stelt ons in staat om onze eigen unieke DailyFit schrijfstijl te handhaven, die we enkel kunnen waarborgen als de content door onze eigen auteurs wordt geschreven.

Om de transparantie te bevorderen, vermelden we de auteur bij elk artikel met een link naar de betreffende auteurspagina. Hier kunnen lezers meer te weten komen over de auteur, waarom deze persoon schrijft voor DailyFit evenals andere relevante informatie.

Bekijk ons team

Ons redactioneel proces is gericht op transparantie

Onze missie is om anderen te helpen toe te werken naar een fitter en gezonder leven. We zijn vastbesloten om je hierbij te voorzien van hoogwaardige informatie, en blijven ons inzetten voor kwalitatieve, nauwkeurige en actuele content. Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, horen we dit natuurlijk graag van je. Je kunt contact met ons opnemen via info@dailyfit.nl of het contactformulier.