Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok

Gezondheid is natuurlijk een zeer brede term, waar vrijwel iedereen wel een bepaald gevoel bij heeft. Een goede gezondheid is iets waar menig persoon naar streeft, maar wat is nu echt een goede gezondheid? En hoe weten we wanneer we dit bereikt hebben? In deze categorie vind je uitgebreide blogs die allemaal tips en inzichten geven ten behoeve van je gezondheid. Onderaan deze pagina vind je verschillende algemene tips om de gezondheid te verbeteren.

Gezondheid verbeteren

Het verbeteren van de gezondheid hoeft niet moeilijk te zijn. Integendeel, je kunt best veel doen voor je gezondheid zonder dat je er dingen voor ‘hoeft te laten’. Probeer kleine stapjes te maken en bepaalde minder goede eigenschappen te vervangen door iets wat gezonder is. Bekijk hier verschillende tips die weinig inbreuk gaan doen op je levensgenot, maar wel je gezondheid kunnen verbeteren:

  1. Vervang margarine met olijfolie voor bakken en braden
  2. Gebruik een airfryer in plaats van een frituurpan
  3. Vervang je glas frisdrank met een glas water
  4. Indien mogelijk, ga af en toe met de fiets naar het werk
  5. Neem wat vaker fruit als tussendoortje
  6. Probeer elke nacht 7 tot 8 uur slaap te halen
  7. Kantoorbaan? Ga een stukje wandelen tijdens de pauze
  8. Leer je koffie te drinken zonder suiker en melk
  9. Neem de trap in plaats van de lift
  10. Doe geen boodschappen met een lege maag

Dit zijn allemaal vrij makkelijk te implementeren tips die je kunnen helpen om je gezondheid te verbeteren. Probeer er een aantal uit en je zult merken dat het heel gemakkelijk is! Vervang je ‘slechte’ gewoonte door een goede gewoonte en verbeter je gezondheid.

Gezondheid is je grootste rijkdom

Het gezegde luidt niet voor niets: gezondheid is je grootste rijkdom. Helaas is niet iedereen gezegend met een goede gezondheid of de mogelijkheid om deze überhaupt te krijgen. Juist daarom ook dat veel mensen inzien dat je het niet zomaar voor lief moet nemen. Heb je de mogelijkheid om te sporten en een beetje op je eten te letten, zodat je ook in goede gezondheid blijft, dan maak hier ook gebruik van.

Een gezond leven zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en betekent echt niet dat je niet meer kunt genieten van een lekker drankje, een bak ijs of een avondje uiteten.

Fitness en gezondheid gaan goed samen

Word je van fitness altijd gezond? Nee. Als je gezond wilt zijn, moet je dan altijd fitnessen? Wederom is het antwoord nee. Toch gaan fitness en gezondheid zeer goed samen. Om ervoor te zorgen dat het lichaam gezond en vitaal is, kan er actief gewerkt worden naar een gezondere versie van jezelf. Nu hebben we natuurlijk niet altijd alles zelf in de hand, maar een groot gedeelte kunnen we gelukkig wel bepalen. Zo ook hoe beweeglijk we zijn op een dagelijkse basis. Het menselijk lichaam is namelijk niet gemaakt om stil te zitten.

Fitness en gezondheid zijn daarom goede partners, aangezien je in de sportschool druk bezig bent met verschillende oefeningen. Misschien is je doel niet eens om echt je gezondheid te verbeteren, maar gewoon om gespierder, sterker of sneller te worden. Toch draagt het ook bij aan je algehele gezondheid. Fitness kan namelijk je bloeddruk verlagen, bloedcirculatie verbeteren en naast je spieren ook je botten versterken. Nu zijn er natuurlijk nog veel aspecten en manieren om aan je gezondheid te werken, maar om te beginnen met fitness is zeker een goede start!

Gezondheid en voeding: onlosmakelijk verbonden

Niet alleen een actieve leefstijl, maar ook wat je elke dag consumeert is erg belangrijk als we het hebben over gezondheid. Je lichaam dient te worden voorzien van de juiste voedingstoffen om goed te kunnen functioneren. Gezondheid en voeding zijn dan ook echt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hetgeen dat jij dagelijks consumeert zorgt ervoor dat je lichaam alle processen op peil kan houden. Het is daarom van belang om weloverwogen keuzes te maken in de supermarkt waar je lichaam je straks dankbaar voor zal zijn.

Hoe minder onbewerkte producten je eet, hoe beter. Dit wordt tegenwoordig echter steeds moeilijker en moeilijker, omdat steeds meer producten bewerkt worden. Kijk maar eens in de supermarkt bij hoeveel producten er bijvoorbeeld suiker wordt toegevoegd om het lekkerder te maken. Zelf bij ingevroren groentes en fruit worden nog wel eens producten toegevoegd. Check dus ook eens de verpakking van je bevroren broccoli of spinazie.

Wat eten voor een goede gezondheid?

We weten dat een gebalanceerd en gezond voedingspatroon sterk kan bijdragen aan een verbeterde gezondheid. Wat kun je dan allemaal eten voor een goede gezondheid? Houd er wel rekening mee dat voeding sterk kan bijdragen, maar geen garantie is voor een positief effect. Er kunnen altijd externe factoren in het spel zijn die ook effect hebben op je gezondheid.

Allereerst eten we vaak massaal te weinig groenten en fruit. Ben dus vooral niet zuinig met de portie groente tijdens het avondeten en eet gerust een extra appel of peer als tussendoortje. Groente en fruit zitten boordevol met vitamines en mineralen die ons lichaam hard nodig heeft.

Onverzadigde vetten worden ook wel gezien als de gezonde vetten. Deze vorm van vetten verlaagt het LDL-cholesterol, wat goed is voor het hart en de bloedvaten. Producten als avocado’s, olijfolie, noten en zaden zitten vol met deze gezonde vetten.

Meer weten over voeding? Bekijk dan eens de blogs over voeding op DailyFit. Deze staan boordevol informatie die je kan helpen met je doelstelling naar een gezondere versie van jezelf!

Waarom de gezondheidsblogs van DailyFit?

Het is geheel begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Elke week hoor je wel weer dat iets wat jij met regelmaat doet of eet ongezond zou zijn en een maand later is het weer ineens gezond. Het lijkt niet op te houden. Wij van DailyFit willen ervoor zorgen dat er duidelijke en onderbouwde informatie beschikbaar is. Geen misleidende kennisgeving, maar gewoon duidelijke gezondheidsblogs waar je echt iets aan hebt.

Alle gezondheidsblogs op DailyFit zijn gratis te bekijken en zullen ook gratis blijven. Zo kunnen we gezamenlijk aan de lange weg timmeren om onze doelen te bereiken. Een goede gezondheid is enorm belangrijk voor een goede kwaliteit van leven. Het zou zonde zijn als iemand zich in het leven moeten laten tegenhouden door je gezondheid. En ja, we weten dat helaas niet iedereen zo gelukkig is dat hij of zij een goede gezondheid kan krijgen (bijvoorbeeld door ziekte). Daarom zeggen wij tegen de mensen die dit wel kunnen: Doe je best en ga ervoor!