Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok

Billen Oefeningen

Ronde en volle billen, dat is het doel van menig vrouw die de sportschool binnen komt. Met oefeningen voor de billen kun je deze een flink stuk laten groeien, gezien je billen gewoon een grote spiergroep zijn. Ook mannen hebben baat bij het doen van billen oefeningen. Zo helpt kracht in de bilspieren met oefeningen zoals de deadlift en de squat en geloof het of niet, mannen zijn niet de enige die naar de billen kijken van het andere geslacht… Dus man of vrouw, billen oefeningen zijn altijd een goed idee. Bekijk hier alle oefeningen voor de billen met stapsgewijze uitleg en foto’s.

Oefeningen
Type
Gewichtstype
Moeilijkheid

Blogs over het trainen van de billen

Welke oefeningen voor billen?

Je hebt in ieder geval al de keuze gemaakt om oefeningen te doen voor je billen, wat natuurlijk een goede keuze is. Nu dien je nog te bepalen welke oefeningen voor de billen je gaat doen. Er zijn bepaalde oefeningen die een man niet zo snel zal doen, zoals bijvoorbeeld een cable pull through of cable hip extension. Nu zou dit in principe nog niks moeten uitmaken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een hip thrust als je dat prettiger vindt. Deze is ook erg goed om de kracht van de billen te vergroten. Daarnaast zijn glute kickbacks ook goede oefeningen voor ronde billen, maar ook deze geven al snel een vrouwelijke vibe af.

Wat zijn de beste billen oefeningen?

Er zijn geen ‘beste billen oefeningen’, omdat het voor iedereen verschilt welke oefening het beste werkt. Toch lijken veel mensen nog steeds te hopen dat er één magische oefening is die ervoor zorgt dat ze binnen 2 maanden stalen billen krijgen. De beste oefening voor je billen is de oefening die voor jou het beste is. Daar kun je maar op één manier achter komen en dat is door de oefeningen uit te testen. Wellicht loop je tegen bepaalde struikelblokken aan, zoals een zwaktepunt in kracht of mobiliteit. Vervolgens kun je dit zwaktepunt sterker maken tot het geen zwaktepunt meer is. Daarom kun je het beste een aantal oefeningen voor de billen zelf uitproberen, zodat je zelf de juiste keuze kunt maken.

Billen oefeningen met elastiek

Een elastiek voegt een hele andere manier van weerstand toe op de bilspieren. Wanneer je met een elastiek gaat werken, zul je merken dat je billen al snel zullen verzuren en ook verzuurd blijven tijdens de oefening. Dit komt omdat er constante spanning door de elastiek wordt afgegeven op je bilspieren. Billen oefeningen met elastiek zijn dus zeker een goede optie als je grotere en sterkere billen wilt krijgen.

Veelgestelde vragen over billen oefeningen

Heb je nog vragen over oefeningen voor de billen? Bekijk hieronder dan onze antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen.

Billen oefeningen en afvallen tegelijkertijd?

Het is zeker mogelijk om oefeningen voor de billen te doen (met resultaat) en tegelijkertijd af te vallen. Hierbij is het belangrijk om goed om je voeding te letten, terwijl je dus oefening voor de billen doet. Als je wilt afvallen, dien je dagelijks iets minder calorieën te consumeren dan dat je nodig hebt om op gewicht te blijven. Let er op dat je niet te weinig eet, aangezien je lichaam die calorieën hard nodig heeft voor enorm veel processen, zoals je bloedsomloop, hersenfuncties en noem maar op. Nogal belangrijk dus. Als je dus iets minder calorieën eet terwijl je zorgt dat je wel gezond en genoeg voeding met eiwit blijft eten, dan zul je merken dat je zeker kunt afvallen terwijl je billen sterker en groter worden.

Helpen oefeningen voor de billen met cellulitis?

Oefeningen voor de billen alleen zullen geen zoden aan de dijk zetten om van de cellulitis af te komen, maar in combinatie met een gezonde leefstijl kan dit zeker verschil maken. Denk hierbij aan gezonde voeding, voldoende water, genoeg slaap, etc. Dit kan ervoor zorgen dat de bilspieren groter en sterker worden, je vetpercentage daalt en de huid strakker en elastischer wordt. Dit kan een zichtbaar effect hebben op cellulitis op de billen. Het kan dus zeker baten om billen oefeningen te doen als je last hebt van cellulitis, mits je het dus combineert met een gezonde leefstijl.

Oefeningen op de crosstrainer voor billen?

Mensen zeggen wel eens dat ze op de crosstrainer staan voor grotere billen. Als dat echt het doel is van het gebruiken van de crosstrainer, dan kun je er beter gewoon mee stoppen en wat oefeningen voor de billen doen die wél effectief zijn. Ja, met de crosstrainer gebruik je ook je bilspieren, maar nee, dit is niet voldoende om de bilspieren echt te laten groeien. Hiervoor is toch echt wat meer weerstand nodig. Gelukkig ken je straks voldoende oefeningen voor de billen om flink aan de slag te gaan.

Zijn er ook oefeningen voor dunnere billen?

Wanneer iemand het heeft over het verkrijgen van dunnere billen, wordt bijna altijd hetzelfde bedoeld en dat is vet verliezen op de billen. Vet verliezen gebeurt wanneer je minder calorieën eet dan je verbruikt en dit structureel volhoudt. Daarnaast kun je de vetverbranding wel stimuleren met bepaalde oefeningen. Specifieke oefeningen voor dunnere billen bestaan niet, maar je kunt dus wel billen oefeningen gaan doen om de bilspieren wat beter getraind te maken. Als je daarnaast zorgt voor een goed dieet en hier eventueel ook nog bij gaat sporten, dan zul je binnen enkele maanden zeker al flink wat resultaat zien.

Kun je oefeningen voor de billen doen tijdens zwangerschap?

Jazeker, het is in veel gevallen zeker mogelijk om oefeningen te blijven doen tijdens de zwangerschap, dus ook oefeningen voor de billen. Aangezien je bewegingsvrijheid natuurlijk wat minder is en je lichaam niet meer zomaar alles kan doen, is het wel even zoeken naar geschikte oefeningen. Er zijn verschillende sportscholen, studio’s en personal trainers die speciale programma’s hebben ontwikkeld voor zwangere vrouwen. Check of deze bij jou in de buurt zijn en lees je eens in of ga eens langs. Wellicht kun je wel hele fijne oefeningen doen, niet alleen voor je billen, maar zelfs voor je hele lichaam. Daarnaast ben je ook nog eens in het gezelschap van andere toekomstige mama’s.