Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok

Wrist wraps: de top 5 van dit moment

Wanneer je wel eens last krijgt van je polsen tijdens het trainen, is het wellicht interessant om eens te kijken naar wrist wraps. Deze accessoires worden door veel sporters gebruikt om bescherming te bieden bij zware of langdurige oefeningen. In deze koopgids testen wij 5 geselecteerde fitness wrist wraps, om jou een beeld te geven bij de voor- en nadelen. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar deze top 5.

De 5 beste wrist wraps uit onze selectie

 1. XXL Nutrition Wrist Wraps
 2. Reeva Wrist Wraps
 3. Gorilla Wear Basic Wrist Wraps
 4. Thor Athletics Wrist Wraps
 5. Breaking Limits Wrist Wraps

Door op één van de bovenstaande namen te drukken, wordt je automatisch naar onze review over het product gestuurd. Je kunt daarna gerust doorscrollen voor de andere reviews. Ben je echter eerst benieuwd naar onze testproces? Dan kun je hier beneden lezen hoe wij bepaald hebben welke wrist wraps we hebben gekozen én hoe wij deze getest hebben in de sportschool.

Hoe wij de wrist wraps hebben getest

Allereerst hebben we online research gedaan om te bepalen welke wrist wraps door onze eerste selectie zouden komen. We hebben deze selectie gemaakt op basis van onder andere de reviews van andere mensen, het materiaal en de prijs. Na onze voorselectie hebben wij een top 5 wrist wraps geselecteerd.

Wij hebben elk van de geselecteerde wrist wraps getest in de sportschool, waarbij we ten minste de volgende oefeningen hebben uitgevoerd: bankdrukken, squatten, dumbbell press en overhead press. Waar keken we vooral naar bij het testen van de wrist wraps? We hebben getest op de volgende kenmerken: ondersteuning, materiaal, comfort en gebruiksgemak. We hebben gebruik gemaakt van verschillende gewichten, herhalingen en sets. Het doel van deze tests was om ervoor te zorgen dat we de belangrijke kenmerken van de wrist wraps zorgvuldig konden testen, om zo een eindoordeel te kunnen geven.

De beoordelingen van de wrist wraps zijn overigens geheel onafhankelijk. Ook hebben wij als DailyFit geen banden met de fabrikanten van de geteste wrist wraps.

De verschillende kenmerken waarop wij hebben getest

 • Ondersteuning: Één van de belangrijkste dingen waarop we getest hebben is de mate van ondersteuning die wrist wraps bieden. Het is van belang dat de polsen goed gestabiliseerd worden, om overbelasting te voorkomen en de gevraagde stabiliteit te bieden.
 • Materiaal: De kwaliteit van het materiaal is van belang, vooral als je van plan bent om je wrist wraps regelmatig te gebruiken. Duurzaam materiaal dat goed aanvoelt en bestand is tegen slijtage en scheuren is van groot belang.
 • Comfort: Dit betekent voor ons het zo soepel mogelijk uitvoeren van oefeningen, zonder hinder te ervaren van ongemakkelijke wraps. Wrist wraps dienen effectief te zijn in het stabiliseren van de polsen en horen comfortabel te zitten over een langere periode, zonder irritatie.
 • Gebruiksgemak: Het gemakkelijk kunnen omdoen van de wrist wraps en om deze eventueel te verstellen is belangrijk voor het gebruiksgemak. Denk hierbij aan bijvoorbeeld handige sluitingen die je makkelijk en snel kan aanpassen voor de juiste pasvorm.
 • Prijs: Prijs is natuurlijk ook een doorslaggevende overweging bij het kiezen van de juiste wrist wraps. Een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit kan de keuze namelijk een stuk gemakkelijker maken.

Onze keuze: de beste wrist wraps voor jou

Onderstaand vind je de beoordelingen over de, volgens onze tests, 5 beste wrist wraps die momenteel verkrijgbaar zijn. Voor elke wrist wrap geven we een opsomming van de voor- en nadelen, waarna je de bevindingen kunt lezen op basis van de geteste kenmerken. Uiteraard kun je de producten ook bekijken bij de online aanbieders.

XXL Nutrition Wrist Wraps

XXL Nutrition
Wrist Wraps
Bekijk
Voordelen
 • Stevig materiaal
 • Klittenband sluit goed af
 • Verkrijgbaar in 4 designs
Nadelen
Geen nadelen

Ondersteuning: Deze polsbanden bieden goede ondersteuning voor de polsen tijdens trainingen. Het voelt stabiel en stevig aan, waardoor zware gewichten met meer vertrouwen kunnen worden getild. Op dit vlak doen de XXL Nutrition wrist wraps precies waarvoor je ze aanschaft: ze bieden veel ondersteuning.

Materiaal: Het materiaal waarvan deze polsbanden gemaakt zijn, voelt sterk en stevig aan. Na veelvuldig gebruik zijn ze nog niet versleten of kapot gegaan. Dit geeft een vertrouw gevoel, dat er is gekozen voor stevige materialen die lang meegaan.

Comfort: Tijdens de trainingen voelen de polsen comfortabel aan. De wrist wraps zitten goed en hinderen niet tijdens verschillende oefeningen. Uiteraard kan het gaan irriteren als je deze te strak doet, maar over het algemeen is er van ongemak geen sprake.

Gebruiksgemak: Het is zeer eenvoudig om deze polsbanden om te doen en strakker of losser te maken dankzij de klittenband. De duimlus zorgt ervoor dat je de wrist wraps goed op de plaats kunt houden tijdens het omdoen, maar is verder dan dat eigenlijk niet nodig.

Prijs: De XXL Nutrition wrist wraps zijn prima geprijsd, gezien hoe kwalitatief ze aanvoelen. Ook in verhouding tot andere polsbanden uit deze koopgids verhouden ze zich prima. Het zijn niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste.

Reeva Wrist Wraps

Reeva
Wrist Wraps
Reeva logo
Bekijk
Voordelen
 • Gemaakt van stevig elastaan
 • Rafelt niet
 • Verkrijgbaar in veel kleuren
Nadelen
Geen nadelen

Ondersteuning: Deze polsbanden bieden de nodige steun tijdens de training. Het elastische materiaal voelt stevig aan als je het omdoet, waardoor je polsen goed beschermt aanvoelen.

Materiaal: De Reeva wrist wraps zijn gemaakt van elastaan en hebben daardoor nog een kunststof rand. Dit zou ervoor moeten zorgen dat ze, naast dat ze stevig zijn, ook nog eens beter zouden moeten blijven zitten. Ze blijven zeker goed zitten, maar niet opmerkelijk meer dan andere wrist wraps.

Comfort: De wrist wraps zitten comfortabel rondom de huid en geven geen irritaties, ook niet bij langdurig gebruik. Het zachte materiaal zit goed rond de polsen en hinderen niet tijdens de oefeningen. Zorg ervoor dat je ze niet té strak doet, want dat kan natuurlijk wel gaan knellen.

Gebruiksgemak: De Reeva wrist wraps kun je gemakkelijk aantrekken en zitten goed om de pols. Het fijne aan deze polsbanden is dat ze vochtabsorberend zijn en je polsen dus niet overmatig gaan zweten. Hierdoor kun je ze ook gemakkelijk af doen.

Prijs: De wrist wraps zijn iets duurder dan de meeste concurrerende producten, maar de prijs lijkt absoluut geen mismatch te zijn. Qua prijs-kwaliteitverhouding lijkt gewoon goed te zitten en zijn de polsbanden het geld bij langdurig gebruik zeker waard.

Gorilla Wear Basic Wrist Wraps

Gorilla Wear
Basic Wrist Wraps
gorilla wear logo
Bekijk
Voordelen
 • Brede band
 • Gebruiksvriendelijk
 • Verkrijgbaar in drie kleuren
Nadelen
 • Materiaal kan gaan rafelen

Ondersteuning: De wrist wraps van Gorilla Wear zijn iets langer dan sommige andere polsbanden, waardoor je deze vaak genoeg om je pols kunt doen totdat ze goed strak zitten. Ondanks het minder stugge materiaal dan sommige concurrenten, krijg je hierdoor toch de nodige ondersteuning.

Materiaal: Er is gekozen voor een mix van elastaan en polyester. Hierdoor is het stevig genoeg om ondersteuning te bieden, maar ook nog flexibel genoeg om op prettige wijze om te doen.

Comfort: De Gorilla Wear wrist wraps zijn rekbaar en redelijk lang. Hierdoor kun je ze meermaals rond de polsen draaien, voor een stevige pasvorm. Omdat ze niet heel stug aanvoelen blijft het comfort gewoon goed, ook tijdens het uitvoeren van verschillende oefeningen.

Gebruiksgemak: Het gebruiksgemak is vergelijkbaar met dat van de andere wrist wraps. De duimlus kan worden gebruikt voor het op de plaats houden van de polsbanden terwijl je deze aandoet. De klittenband zorgt ervoor dat ze op de plek blijven.

Prijs: De prijs is iets lagen dan sommige concurrenten, maar is wel nog steeds in verhouding met de kwaliteit van het product. Hier valt weinig over te zeggen, gewoon een prima prijs dus.

Thor Athletics Wrist Wraps

Thor Athletics
Wrist Wraps
Thor Athletics logo
Bekijk
Voordelen
 • 60 cm lang
 • Flexibel en stevig
 • Verkrijgbaar in drie kleuren
Nadelen
Geen nadelen

Ondersteuning: Deze polsbanden ondersteunen tijdens trainingen voldoende en bieden extra bescherming. Je kunt kiezen voor de reguliere of de extra sterke variant. De extra sterke variant zorgt is net wat stugger dan de reguliere. Wij hebben de reguliere versie getest.

Materiaal: Er is gekozen voor katoen, elastaan en polyester. Deze mix zorgt ervoor dat het vrij bestand is tegen scheuren en rafelen. Tijdens onze tests is er niets gaan rafelen aan het materiaal, wat natuurlijk erg positief is.

Comfort: De wrist wraps zijn flexibel en snijden of schuren niet in de polsen. De klittenband is prima en blijft goed zitten, waardoor je tijdens het trainen geen ongemak ervaart.

Gebruiksgemak: De Thor Athletics wrist wraps zijn maar liefst 60 cm lang. Dit kan voor sommige mensen wellicht té lang zijn, maar gedurende onze tests vonden wij dit toch erg prettig. Je hebt hierdoor altijd genoeg speling om de polsbanden strakker of losser te doen.

Prijs: Qua prijs vallen ze precies in het midden van alle geteste wrist wraps. Geen zeer speciale prijs dus, maar gewoon een prijs die past bij het product.

Breaking Limits Wrist Wraps

Breaking Limits
Wrist Wraps
Breaking Limits logo
Bekijk
Voordelen
 • Vocht absorberend
 • Dubbellaags nylon
Nadelen
 • Stug rondom de huid

Ondersteuning: Tijdens de training bieden deze polsbanden goede ondersteuning. De Breaking Limits polsbanden voelen stevig aan, maar zijn wat dunner van menig andere wrist wrap. Dat ze dunner zijn lijk je echter niet te merken tijdens het trainen, want de ondersteuning is gewoon prima.

Materiaal: Er is gekozen voor dubbellaags nylon, als enige product uit deze selectie van beste wrist wraps. Dit voelt verder gewoon prima aan, alleen lijken ze zoals gezegd iets dunner dan de rest.

Comfort: Doordat de polsbanden iets dunner zijn, voelen ze wat stugger rondom de huid. Ze zijn wat minder zacht dan sommige andere wrist wraps en dit kan het comfort te nadele komen. Tijdens onze tests hebben we dit niet als zeer vervelend ervaren, maar er zullen mensen zijn die dit wel zo ervaren.

Gebruiksgemak: Het gebruiksgemak is gewoon prima en de wrist wraps gaan goed dicht met de klittenband sluiting. Verder zijn ze in gebruik zeer vergelijkbaar met de andere polsbanden uit deze koopgids.

Prijs: De Breaking Limits wrist wraps zijn de goedkoopste uit deze top 5. Dit maakt ze een goede keuze voor mensen die liever niet te veel willen uitgeven. Al is het verschil tussen de goedkoopste en duurste wrist wraps slechts een kleine tien euro.

Eindoordeel: wat zijn de beste wrist wraps voor jou?

Na bovenstaande informatie is het wellicht fijn om een definitieve keuze te maken. Hieronder hebben we daarom een selectie gemaakt voor de beste premium wrist wraps, beste budget wrist wraps én de wrist wraps met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo weet je precies welke het beste bij jou passen.

Waarom zou je wrist wraps kopen? Of waarom niet?

Wrist wraps zijn niet nodig, maar kunnen een mooie aanvulling bieden voor je training. Je kunt vaak kiezen voor stijve of flexibele pasvorm, zodat je pols naar wens gestabiliseerd wordt. Hieronder vind je de voordelen die wrist wraps kunnen hebben, zodat je kunt bepalen of het iets is voor jou.

 • Kan blessures voorkomen: het belangrijkste voordeel van wrist wraps is dat ze blessures kunnen voorkomen, doordat ze de polsen ondersteunen. De pols is een gewricht dat bij zware belasting blessuregevoelig is. Denk hierbij aan oefeningen als overhead press en bankdrukken. De polsen krijgen een zware belasting en kunnen dit mogelijk niet aan. Wrist wraps kunnen hierbij helpen.
 • Stabilisatie: Wrist wraps bieden een extra stabilisatie van de polsen. Je kunt ze naar eigen wens strakker of losser doen, zodat je polsen extra ondersteuning krijgen voor de zware oefeningen. Zo voel je je bijvoorbeeld meer beschermd en zelfverzekerd om een nieuwe PR poging te ondernemen.

Veelgestelde vragen

In dit gedeelte van de koopgids zullen we nog enkele veelgestelde vragen over wrist wraps beantwoorden. Op deze wijze hopen we je voldoende informatie te geven, zodat je kan beoordelen of de aankoop van een paar wrist wraps wel of niet iets voor je is.

Waarom gebruik je wrist wraps?

Wrist wraps gebruik je vaak tijdens krachttraining. Je wilt namelijk de polsen beschermen tegen de druk van zwaardere gewichten bij oefening zoals snatch, squats, overhead press en bench press.

Wanneer moet je ze gebruiken?

Je kunt wrist wraps omdoen als je zwaardere gewichten wil gebruiken tijdens de oefening. Je verlicht dan de druk op de polsen en voorkomt hiermee mogelijk blessures.

Voor wie zijn wrist wraps?

Wrist wraps zijn voor iedereen te gebruiken die de polsen graag ondersteund wil hebben bij het uitvoeren van een oefening. Ze worden veelal gebruik door powerlifters, sterkste man atleten, CrossFitters en bodybuilders.

Hoe doe je ze om?

Wrist wraps hebben een duimlus die je om de duim doet. Vervolgens draai je de band om je pols. Zorg ervoor dat de sluiting strak genoeg zit zodat je polsen er juist in zitten. De duimlus kun je daarna weer van je duim halen als je dit fijner vindt, maar dit hoeft niet.

Wat doen wrist wraps?

Ze zorgen voor stabiliteit en ondersteuning van de polsen tijdens het uitvoeren van oefeningen met zwaardere gewichten. Hierdoor kan de mate van stabiliteit die je ervaart toenemen.

Vanaf welk gewicht kun je ze gebruiken?

Er is geen minimaal gewicht waarvoor je wrist wraps nodig hebt, het is een persoonlijke voorkeur wanneer je ze wilt gebruiken. Voel zelf aan of je extra stabiliteit en ondersteuning nodig heb tijdens je oefening en doe ze dan om.

Ben je sterker met wrist wraps?

Je bent tot een bepaalde hoogte sterker in je polsen, omdat je gewoonweg meer ondersteuning en stabiliteit heb tijdens de uitvoering van de oefening. Het geeft meer vertrouwen om te weten dat je polsen stabiel zijn gedurende je training, wat ook weer meewerkt in hoe sterk je jezelf voelt.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *