Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
verstelbare dumbbells

Verstelbare dumbbells: de beste van 2024

Ben je een home gym aan het bouwen? Of ben je gewoon op zoek naar een handige accessoire om thuis te trainen op de drukke dagen? Wat je motivatie ook is, kwalitatieve en prettig bruikbare dumbbells kunnen een van de belangrijkste accessoires zijn in je thuisomgeving. Maar hoe kies je nu het juiste product? Daar hebben wij gelukkig het antwoord op. Het doel van dit artikel is niet alleen om je een lijst van willekeurige producten voor te schotelen, maar om je te voorzien van eerlijke en onderbouwde informatie over de beste verstelbare dumbbells voor jouw trainingen. Lees dus zeker verder!

De 5 beste verstelbare dumbbells

Klik op een van de bovenstaande dumbbells om onze uitgebreide review te lezen? Ben je liever eerst benieuwd hoe wij ze getest hebben? Lees dan hier beneden verder.

Hoe wij de verstelbare dumbbells hebben getest

Om tot de selectie te komen van de 5 beste verstelbare dumbbells hebben we vooronderzoek gedaan op basis van reviews, materiaal, prijs en beschikbaarheid. Op basis hiervan hebben we alle verstelbare dumbbells persoonlijk getest. Dit hebben we gedaan in de sportschool en op verschillende testlocaties waar we de dumbbells mochten proberen.

We hebben verschillende oefeningen uitgevoerd om de verstelbare dumbbells op de beste manier te testen. Hierbij hebben we ons niet laten leiden door populariteit of merknaam. Het doel van onze koopgidsen is namelijk niet alleen om je de beste opties te presenteren, maar ook om inzicht te geven in de overwegingen die belangrijk zijn bij het beoordelen van verstelbare dumbbells.

De tests die we hebben gedaan omvatten beoordelingen op het gebied van comfort, materiaal, verstelbaarheid, afmetingen en prijs. Onderstaand lees je meer over de verschillende aspecten waarop wij de verstelbare dumbbells hebben getest.

Overzicht van de aspecten waarop we getest hebben

 • Comfort: Een comfortabele en veilige grip is belangrijk om effectief te kunnen trainen met een dumbbell. We hebben gelet op hoe stevig de grip is en hoe solide deze aanvoelt. Daarnaast hebben we gelet op het algemene comfort van de dumbbells tijdens verschillende oefeningen. Ook letten we op hoe comfortabel het vergrendelmechanisme van de verstelbare dumbbells werkt.
 • Materiaal: We hebben gelet op het materiaal en hoe kwalitatief dit is. Ook beoordelen we of ze van duurzaam materiaal gemaakt zijn en of er kwetsbare onderdelen zijn die mogelijk snel kunnen breken.
 • Verstelbaarheid: Bij verstelbare dumbbells is het natuurlijk heel belangrijk om te beoordelen hoe makkelijk je de gewichten van de dumbbells kunt aanpassen. Een soepel aanpassingsmechanisme bespaart tijd en moeite tijdens je trainingen. Daarnaast is dit natuurlijk ook erg belangrijk voor de veiligheid tijdens je training.
 • Afmetingen: Ook hebben we gelet op de afmetingen. Verstelbare dumbbells nemen natuurlijk meer plaats in beslag dan één set vaste dumbbells, dus de afmetingen moeten wel prettig zijn.
 • Prijs: De prijs van verstelbare dumbbells kan veel verschillen en we kunnen niet voor iemand anders bepalen wat als duur of goedkoop wordt gezien. Toch nemen we de prijs van de verstelbare dumbbells mee, omdat het een doorslaggevende factor kan zijn bij het aankoopproces.

Verstelbare dumbbells: top 5 individueel gereviewed

Hieronder vind je de beoordelingen van de top 5 verstelbare dumbbells. Per verstelbare dumbbell vind je een opsomming van de voor- en nadelen. Daarnaast kun je hier onze uitgebreide reviews vinden met betrekking tot bovenstaande aspecten.

BowFlex SelectTech verstelbare dumbbells

Bowflex
SelectTech verstelbare dumbbells
Bowflex logo
Bekijk
Voordelen
 • Gemakkelijk te verstellen in gewicht
 • Duurzaam materiaal
 • Hoge kwaliteit
Nadelen
 • Duur in vergelijking tot concurrenten

Comfort: Deze set van BowFlex is een zeer prettige dumbbell om aan te passen aan je persoonlijke behoeften en doelen tijdens trainingen. De verstelbare dumbbells van 24kg zijn de perfecte set voor beginners. De set tot 41kg voor de gevorderde sporters. De ergonomische handgreep zorgt voor een prettig comfort tijdens verschillende oefeningen.

Materiaal: De BowFlex SelectTech verstelbare dumbbells staan erom bekend dat ze vrij duurzame schijven gebruiken. De dumbbells zijn van goede kwaliteit en hebben volgens de fabrikant een lange levensduur. De metalen schijven en de speciale coating zorgen ervoor dat de dumbbells zo’n lange levensduur hebben.

Verstelbaarheid: Het verstellen van de gewichten van deze verstelbare dumbbells is heel eenvoudig. Je hoeft enkel aan de knop te draaien voor het selecteren van het juiste gewicht. Door het draaimechanisme kun je snel en gemakkelijk je gewicht kiezen. Onze ervaring met de verstelbaarheid is dat dit prettig gaat en niet vastloopt. Het kan eigenlijk niet mis gaan als ze je gebruikt zoals aangegeven.

Afmetingen: De afmeting van het de 24kg variant is 40 x 20 x 23 cm. De zwaardere versie is 69 x 46 x 46 cm. Dit is groter dan reguliere dumbbells, maar voelt tijdens het trainen niet vervelend. Met name de lichtere gewichten is wat onwennig, maar naarmate je meer gewicht op de dumbbells klikt wordt het meer en meer een reguliere dumbbell zoals je die ook in de sportschool ziet.

Prijs: De BowFlex SelectTech verstelbare dumbbells zijn een van de duurste dumbbells uit de top 5. Dit kan komen doordat ze het eerste merk op de markt waren met dergelijke dumbbells. Het lijkt in eerste instantie een dure aanschaf, maar in vergelijking met losse dumbbells is het altijd goedkoper.

Powerblock Pro EXP dumbbells

Powerblock
Pro EXP verstelbare dumbbells
Powerblock logo
Bekijk
Voordelen
 • Makkelijk verstelbaar
 • Voelt kwalitatief aan
 • Kan worden uitgebreid tot 41kg
Nadelen
 • Duurste van alle dumbbells

Comfort: De PowerBlock dumbbell set is makkelijk te verstellen tussen verschillende gewichten. Deze dumbbell heeft een andere vorm van andere dumbbells. De schijven zijn namelijk vierkant en niet rond. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen wegrollen tijdens je trainingen, maar het ziet er wel een beetje raar uit. De set heeft wel een verrassend goede balans waardoor hij veilig en comfortabel te gebruiken is.

Materiaal: De halterschijven van de PowerBlock dumbbells zijn gecoat met een duurzame en slagvaste urethaan coating. De halterschijven zelf zijn van gietijzer. De materialen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat je dumbbells lang mee gaan. Ze zijn van stevige kwaliteit en dat voel je. Tijdens het testen merkten we op dat je voldoende grip blijft behouden, ook bij de zwaardere gewichten.

Verstelbaarheid: De PowerBlock verstelbare dumbbells zijn standaard te verstellen tot 24kg, maar zijn uit te breiden met zogenaamde stages. Stage 1 is tot 24kg, stage 2 tot 32kg en stage 3 tot 41kg. Bij de Amerikaanse versie is dit iets anders, maar de versie die ze voor Europa hebben gemaakt in kilogram heeft dus 3 stages. De dumbbells bestaan uit een aantal onderdelen die in elkaar passen. De gewichten worden aan elkaar geklikt met een zware dubbele pin. Je schuift de pin tussen de gewichten om je gewicht te bepalen en bevestigt dit aan het handvat. Je kan daarna de gewichten optillen en je kan beginnen met je oefeningen. Dit is makkelijker dan handmatig de dumbbells vervangen.

Afmetingen: De PowerBlock dumbbells zijn vrij compact doordat de schijven erg dun zijn. Daarnaast zijn ze bij de kleinere gewichten ook zeer compact, omdat ze volledig loslaten van de stapel. Bij vergelijkbare concurrenten blijft de dumbbell de volledige lengte van de stapel. Dit is bij de PowerBlock dus niet het geval, wat wij als erg prettig hebben ervaren.

Prijs: De PowerBlock dumbbells zijn in de meest uitgebreide variant de duurste dumbbells uit onze top 5 verstelbare dumbbells. De duurzame materialen, het gemakkelijke verstelmechanisme en de compactheid zorgen ervoor dat de prijs hoger is dan bij normale verstelbare dumbbells. Of dat ze dit waard zijn voor jou is natuurlijk de vraag, maar wij zijn er wel erg over te spreken.

Tunturi Selector dumbbells

Tunturi
Selector verstelbare dumbbells
tunturi logo
Bekijk
Voordelen
 • Makkelijk te verstellen
Nadelen
 • Rubberen handvat voelt goedkoop
 • Maximaal tot 25kg

Comfort: De Tunturi Selector dumbbell heeft een rubberen handvat. Dit ligt vrij goed in de hand, maar voelt een beetje goedkoop. Verder is de dumbbell ook eenvoudig te verstellen, wat bijdraagt aan het algehele comfort van het product.

Materiaal: De dumbbell is kunststof en het bijgeleverde basisstation van plastic. Het handvat is gemaakt van rubber. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van gietijzer of metaal krijgen de dumbbells een iets minder kwalitatief gevoel dan de concurrentie.

Verstelbaarheid: De Tunturi dumbbells kunnen in 10 verschillende gewichten worden versteld. Dit zijn: 2,5 kg, 5 kg, 7,5 kg, 10 kg, 12,5 kg, 15 kg, 17,5 kg, 20 kg, 22,5 kg en 25 kg. Het verstellen werkt vrij eenvoudig, met een draaiknop op het uiteinde. Tijdens onze tests hebben we hier geen problemen mee ervaren en werkte deze knop prima. Voor gevorderde sporters die zwaardere gewichten gewend zijn, kunnen deze dumbbells overigens wel te licht zijn. Ze zijn niet uit te breiden naar zwaardere gewichten.

Afmetingen: De afmeting van de verstelbare dumbbell is 42,5 x 20,6 x 19,7 cm. Dit is niet bijzonder groot of bijzonder klein, maar voelt gewoon natuurlijk en comfortabel aan.

Prijs: De Tunturi Selector dumbbells worden per stuk verkocht, let hierop als je ze koopt. De dumbbells zijn goedkoper dan de Bowflex of de Powerblock, maar het verschil in kwaliteit in wel merkbaar. De prijs-kwaliteitverhouding van de dumbbells is daarnaast wel gewoon goed, aangezien ze dus niet de duurste zijn.

RS Sports handmatig verstelbare dumbbells

RS Sports
Verstelbare dumbbells
RS Sports
Bekijk
Voordelen
 • Dikke gietijzeren schijven
 • Gewichtskeuze is groot door losse schijven
Nadelen
 • Kost wat werk om gewicht te wisselen

Comfort: Door het gietijzeren materiaal heb je een zeer ferme grip tijdens verschillende oefeningen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de dumbbells uit je handen glijden. Omdat de dumbbells geleverd kunnen worden met verschillende gewichten erbij, heb je voldoende gewicht om verschillende oefeningen te doen. De dumbbell kan dus eenvoudig met je meegroeien als je sterker wordt. En heb je meer gewicht nodig? Dit kun altijd nog los erbij kopen.

Materiaal: De RS Sports verstelbare dumbbells zijn gemaakt van gietijzer en metaal. De schroefsluiters zijn van hetzelfde materiaal als de schijven. Door het materiaal gaan de verstelbare dumbbells erg lang mee en zijn ze zeer slijtvast. Kortom, ze zijn vrijwel niet kapot te krijgen.

Verstelbaarheid: De dumbbells worden als set geleverd met de volgende schijven: 4 x 5 kg, 4 x 2,5 kg, 4 x 1,25 kg, 4 x 0,5 kg, 4 x schroefsluiter 0,25 kg en 2 stangen zelf die nog 1,5 kg wegen. Door de losse gewichten kun je variëren in het gewicht per dumbbell. Een nadeel is dat je in tegenstelling tot een automatische verstelbare dumbbell telkens het gewicht van de dumbbell moet schuiven en altijd los en vast moet schroeven. Het heeft dus minder gemak dan een dumbbell met draaiknop.

Afmetingen: De schijven hebben verschillende groottes in verband met het gewicht. Dit neemt iets meer plek in, maar de verstelbare dumbbells zijn vrij compact. Door de goede grip kan iedereen de dumbbells goed vasthouden. De ruimte waar je je hand kwijt kan is breed genoeg om de dumbbell comfortabel vast te houden.

Prijs: De RS Sports verstelbare dumbbells zitten in de lage tot middenklasse. Ze zijn bij lange na niet de duurste dumbbells, maar verrassend genoeg ook niet de goedkoopste uit onze top 5. In onze optiek hebben deze dumbbells in ieder geval een zeer sterke prijs-kwaliteitverhouding.

VirtuFit handmatig verstelbare dumbbells

Virtufit
Verstelbare dumbbells vinyl
Virtufit logo
Bekijk
Voordelen
 • Veel gewichtskeuze variatie
 • Twee jaar garantie
Nadelen
 • Niet geschikt voor zware gewichten
 • Materiaal voelt goedkoop

Comfort: De VirtuFit verstelbare dumbbells zijn qua werking vergelijkbaar met de RS Sports dumbbells. De grepen liggen prima in de hand en zorgen ervoor dat je een voldoende grip hebt tijdens verschillende oefeningen. Let op dat je de schijven goed vastdraait met de geleverde schroefsluitingen voor je eigen veiligheid.

Materiaal: Voor de dumbbells van VirtuFit wordt vinyl en beton (ja, dat lees je goed: beton) gebruikt om de schijven te maken. Dit materiaal is goedkoper dan gietijzer, maar doet niet af aan het gewicht van de dumbbells. Of het dezelfde kwaliteit heeft als gietijzer is natuurlijk een tweede.

Verstelbaarheid: De set verstelbare dumbbells bestaan uit 2 schijven van 3 kg, 2 schijven van 2 kg, 2 schijven van 1 kg, 2 schijven van 0,5 kg, 2 stangen van 1,5 kg en en twee schroefsluitingen va 0,25 kg. Je kan met deze gewichten dus verschillende combinaties maken. Voor gemiddeld tot gevorderde sporters is het maximale gewicht van 14 kg echter wel te licht. Voor beginners zijn de dumbbells van VirtuFit wel geschikt.

Afmetingen: De losse gewichten nemen natuurlijk minder plek in dan al die verschillende dumbbells met een vast gewicht. Je moet de losse schuiven wel ergens kunnen opbergen uiteraard. De afmetingen zijn 45 x 44 x 22 cm.

Prijs: De VirtuFit verstelbare dumbbells zijn gemaakt van vinyl en beton. Deze materialen zijn goedkoper dan de materialen van de concurrentie. Om deze reden is de verkoopprijs van deze dumbbells lager dan andere verstelbare dumbbells uit onze lijst. Dit zijn dan ook de goedkoopste verstelbare dumbbells uit de top 5. Wel voel je dit aan de kwaliteit van het product, maar voor een beginner zal dat geen probleem zijn.

Eindoordeel: welke verstelbare dumbbells passen bij jou?

Onze koopgids over de beste verstelbare dumbbells is een richtlijn om jou te helpen bij het vinden van dumbbells die bij jouw trainingen en oefeningen passen. Onderstaand vind je een kleine samenvatting van ons uiteindelijke advies, op basis van onze persoonlijke ervaringen. We hopen je via deze weg te helpen met je keuze van nieuwe verstelbare dumbbells.

Beste kwaliteit

De BowFlex SelectTech dumbbells en de PowerBlock Pro EXP dumbbells zijn zonder twijfel van de beste kwaliteit. Deze dumbbels zijn het handigste te verstellen en hebben de meeste mogelijkheden in de hoeveelheid gewicht dat je gebruikt. Door de hoogwaardige en duurzame materialen betaal je voor deze dumbbells wel het meeste, maar in onze optiek zijn ze dat op de lange termijn wel waard.

De RS Sports dumbbells zijn overigens ook van goede kwaliteit, maar moet je handmatig verwisselen met de schroefdraad en zullen niet zo zwaar gebruikt kunnen worden als de versies van Bowflex en Powerblock. De dumbbells zijn een investering, maar nog altijd goedkoper dan wanneer je alles los zou moeten aanschaffen.

Meeste waar voor je geld

De RS Sports dumbbells zijn een klassieker in de wereld van de dumbbells en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn een stuk goedkoper dan sommige andere dumbbells, maar op het gebied van stevigheid niet kapot te krijgen. Ze gaan dus zeker lang mee. Het nadeel is dat je zelf de schijven moet verplaatsen en je natuurlijk ook beperkt bent in hoeveel gewicht je kunt gebruiken. Het zijn in onze optiek wel de perfecte dumbbells voor beginners.

gietijzeren verstelbare dumbbells

De voordelen van verstelbare dumbbells

Verstelbare dumbbells bieden natuurlijk een scala aan voordelen, anders zouden ze niet zo populair zijn. Laten we dieper ingaan op de voordelen die je kunt ervaren als je besluit om een setje verstelbare dumbbells aan te schaffen.

 1. Ruimtebesparend
  Één van de meest tastbare voordelen van verstelbare dumbbells is de ruimtebesparing. In plaats van een hele reeks traditionele dumbbells kwijt te moeten, bieden verstelbare dumbbells de mogelijkheid om met één set meerdere gewichten mogelijk te maken. Dit maakt ze ideaal voor het thuis trainen, waar ruimte vaak beperkt is.
 2. Variatie in weerstand
  De mogelijkheid om de weerstand snel aan te passen is nog een groot voordeel. Met verstelbare dumbbells kun je eenvoudig het gewicht verhogen of verlagen, waardoor je de intensiteit van je training kunt regelen. Dit is handig bij het uitvoeren van bijvoorbeeld dropsets, waarbij je snel van het ene naar het andere gewicht overschakelt.
 3. Kostenbesparend t.o.v. losse dumbbells
  Hoewel de initiële kosten van verstelbare dumbbells vrij hoog kunnen zijn, kunnen ze op de lange termijn kostenefficiënter zijn. Het aanschaffen van een enkele set verstelbare dumbbells kan uiteindelijk goedkoper zijn dan het kopen van meerdere sets traditionele dumbbells. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de hoeveelheid gewicht waarmee je traint.
 4. Gemakkelijk in gebruik
  Het gemak van verstelbare dumbbells moet je niet te onderschatten. Met een simpele draai aan de knop kun je het gewicht aanpassen, waardoor je tijdens je workout eenvoudig kunt overschakelen tussen verschillende oefeningen, zonder tijd te verliezen.
 5. Geschikt voor nagenoeg alle niveaus
  Of je nu een beginner bent die net begint met trainen of een doorgewinterde sporter op zoek naar een uitdaging, verstelbare dumbbells passen zich gemakkelijk aan aan verschillende niveaus. Dit maakt ze geschikt voor het hele gezin, waar iedereen zijn eigen trainingsniveau heeft.

Veelgestelde vragen

We zullen in dit laatste gedeelte de veelgestelde vragen beantwoorden over verstelbare dumbbells. Via deze weg hopen we je voldoende informatie te geven over dit soort dumbbells en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Zijn verstelbare dumbbells geschikt voor beginners?

Ja, verstelbare dumbbells zijn absoluut geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Ze bieden veelzijdigheid en groeien mee met je vooruitgang. Zo kun je beginnen met weinig gewicht en naarmate je sterker wordt, de dumbbells verstellen naar een zwaarder gewicht. Zo blijven je training uitdagend.

Wat maakt verstelbare dumbbells anders dan traditionele halters?

Verstelbare dumbbells bieden de mogelijkheid om snel en eenvoudig het gewicht aan te passen, waardoor ze ruimtebesparend en kosteneffectief zijn. Dit kan middels een soort schroefdraad waarop je losse schijven kunt plaatsen, maar ook met een draaiknop waarbij je het gewenste gewicht selecteert.

Hoe kies ik het juiste gewicht voor mijn training?

Begin met een licht gewicht en pas het aan op basis van je comfort en kracht. Stel de dumbbell bij naar een gewicht dat geschikt is voor je huidige trainingsniveau. Het ideale gewicht is dat wat je uitdaagt, zonder overmatige belasting.

Kunnen verstelbare dumbbells worden gebruikt voor alle soorten oefeningen?

Verstelbare dumbbells zijn erg veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende krachttraining oefeningen. Je kunt namelijk je gehele lichaam trainen met dumbbells.

Hoe onderhoud ik verstelbare dumbbells?

Houd ze schoon en op een droge plaats. Controleer regelmatig op slijtage en volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *