Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
Scheenbeschermers voor kickboksen gedragen in een kickboks ring

De beste scheenbeschermers voor kickboksen: top 5

Als kickbokser weet je dat scheenbeschermers voor het kickboksen onmisbaar zijn. Ze zijn ontworpen om je schenen te beschermen tijdens intensieve trainingen en wedstrijden. Ze verminderen de kans op blessures en zorgen ervoor dat je constant kunt blijven presteren. Als kenners op het gebied van sporten en sportuitrusting weten we hoe belangrijk het is om goede scheenbeschermers te hebben. We begrijpen ook dat het moeilijk is om goede scheenbeschermers te vinden, omdat er zo veel aanbod is. Daarom hebben we de vijf beste scheenbeschermers voor kickboksen op een rijtje gezet en deze uitgebreid getest.

De 5 beste scheenbeschermers voor kickboksen

Wil je direct onze reviews lezen over de scheenbeschermers? Klik dan op de naam van één van de producten en je wordt gelijk naar de review gebracht. Wil je eerst lezen hoe wij tot onze beoordelingen zijn gekomen? Lees dan onderstaand verder.

Hoe wij de kickboks scheenbeschermers hebben getest

Op basis van uitgebreid vooronderzoek hebben we een selectie gemaakt voor 5 verschillende kickboks scheenbeschermers. We hebben vervolgens elk product persoonlijk getest, waarbij we ons op geen enkel moment hebben laten leiden door merknaam of populariteit, maar door onze eigen ervaringen. Zo is de top 5 voor beste scheenbeschermers kickboksen ontstaan.

We hebben de scheenbeschermers getest op de aspecten: comfort, materiaal, pasvorm, uiterlijk en prijs. Onderstaand leggen we beknopt uit wat deze verschillende aspecten nu eigenlijk inhouden.

Overzicht van de aspecten waarop getest is

 • Comfort: Tijdens intensieve trainingen en verschillende oefeningen moeten de scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten en moeten ze ook comfortabel blijven. Er wordt gekeken of de scheenbeschermers goed blijven zitten en of ze een goede demping hebben.
 • Materiaal: Het materiaal van de scheenbeschermers voor kickboksen hebben impact op de kwaliteit en demping van de scheenbeschermers. Er wordt gekeken naar de demping die het materiaal biedt en de duurzaamheid.
 • Pasvorm: De pasvorm van de scheenbeschermers zorgen ervoor dat de scheenbeschermers comfortabeler zitten. We kijken of ze voorgevormd zijn en in welke maten de scheenbeschermers beschikbaar zijn.
 • Uiterlijk: Hoewel het uiterlijk niet voor iedereen belangrijk is, hebben we ervoor gekozen om dit mee te nemen in onze beoordelingen. We weten dat iedereen een eigen smaak heeft, maar we kijken naar de kleur van de scheenbeschermers en de verschillende ontwerpen.
 • Prijs: De prijs is voor iedereen persoonlijk, maar heeft bij velen wel invloed op het aankoopproces van scheenbeschermers voor kickboksen. Omdat het een belangrijk aspect is, nemen we het mee in onze beoordelingen.

Top 5 scheenbeschermers kickboksen

Onderstaand vind je onze beoordelingen van de 5 beste scheenbeschermers voor kickboksen. Per kickboks scheenbeschermer vind je een opsomming van de voor- en nadelen. Daarna vind je onze uitgebreide persoonlijke reviews met betrekking tot de eerder genoemde aspecten. Via deze weg hopen we je een duidelijk overzicht te geven en je te helpen met het aankoopproces voor kickboks scheenbeschermers.

Ali’s Fightgear Shin Pro

Ali’s Fightgear
Shin Pro
Ali's Fightgear logo
Bekijk
Voordelen
 • Stevige padding
 • Enkel wordt ook beschermd
Nadelen
 • Kan enkel gedragen worden met blote voeten

Comfort: Door het elastiek achter de enkel en de voet blijft de scheenbeschermer goed en comfortabel zitten. Door het dikke materiaal bieden ze een stevige bescherming en zorgen ze voor extra comfort tijdens verschillende trainingen. De kickboks scheenbeschermers zijn ontworpen voor fanatieke wedstrijdsporters of voor beginners die gelijk goed willen beginnen.

Materiaal: De Ali’s Fightgear Shin Pro zijn gemaakt van imitatieleer. Ze zijn van dik en kwalitatief materiaal, waardoor ze een goede bescherming bieden tijdens trainingen of wedstrijden. Al met al geven de kickboks scheenbeschermers een vertrouwd gevoel tot nu toe.

Pasvorm: De scheenbeschermers zijn voorgevormd en verschuiven nauwelijks tijdens intensieve trainingen. Ze zijn te verkrijgen in de maten S, M, L en XL. Door middel van de 2 straps kun je ze goed vastmaken en blijven ze goed zitten tijdens je trainingen. Ze kunnen alleen met blote voeten gedragen worden. Let hier op als je graag iets aan je voeten hebt tijdens trainingen.

Uiterlijk: Logischerwijs is uiterlijk een kwestie van smaak, maar we nemen het wel mee in onze beoordeling. De Ali’s Fightgear Shin Pro zijn enkel verkrijgbaar in het zwart met het logo van Ali’s met witte accenten. Ze hebben dus een simpel design. Voor ons geen enkel probleem, maar als je meer iets flitsend zoekt, dan zijn dit niet de kickboks scheenbeschermers voor jou.

Prijs: Door de duurdere materialen en goede padding betaal je iets meer dan voor andere scheenbeschermers voor kickboksen. De prijs-kwaliteitverhouding van de Shin Pro is echter wel gewoon goed.

Gladts scheenbeschermers

Gladts
Scheenbeschermers
Gladts logo
Bekijk
Voordelen
 • Extra padding
 • Gaan jarenlang mee
Nadelen
 • Strap kan loslaten

Comfort: De scheenbeschermers blijven prima zitten tijdens verschillende bewegingen. Ze schuiven niet tijdens het trappen. Je kan dus ongestoord blijven trainen. Met deze duurzame en comfortabele scheenbeschermers voor kickboksen kun je jarenlang trainen. De klittenband van de strap kan echter wel soms loslaten.

Materiaal: De Gladts scheenbeschermers zijn gemaakt van imitatieleer en zijn van goede kwaliteit. De extra laag bescherming op het scheenbeen zorgt voor een extra dik kussen tegen je been. De dikke padding zorgt voor een goede bescherming, maar maakt de kickboks scheenbeschermers niet zwaarder.

Pasvorm: Door de straps blijven de scheenbeschermers over het algemeen goed zitten. Bij ons is deze echter wel een keer losgeschoten, dus let erop dat je deze stevig aandrukt. Daarnaast zijn de scheenbeschermers voorgevormd en zitten ze als gegoten over je schenen. Ze zijn te verkrijgen in de maten XS, S, M, L en XL. Raadpleeg altijd de maattabel, zodat je de juiste maat hebt.

Uiterlijk: De Gladts scheenbeschermers zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Naast de normale zwarte scheenbeschermers met het logo in verschillende kleuren zijn ze ook te verkrijgen in een tattoo style. Dit is ideaal als je iets anders wilt dan de normale zwarte scheenbeschermers voor kickboksen.

Prijs: De Gladts scheenbeschermers behoren tot de duurste kickboks scheenbeschermers uit onze top 5. De prijs van deze scheenbeschermers is hoger vanwege de materialen die gebruikt zijn en de extra bescherming die ze bieden. Al met al dus geen vreemde prijs gezien de kwaliteit van het product.

Bruce Lee Allround Shinguard

Bruce Lee
Allround Shinguard
Bruce Lee logo
Bekijk
Voordelen
 • Ideaal voor beginners
 • Verschuiven niet
Nadelen
 • Relatief weinig bescherming

Comfort: De drie klittenbandsluitingen en elastische banden zorgen ervoor dat de scheenbeschermers niet gaan schuiven en in de weg zitten tijdens je trainingen. Ze voelen daardoor comfortabel aan. We raden deze kickboks scheenbeschermers alleen aan beginners en kinderen aan. Ze zijn niet geschikt voor gevorderden, omdat ze waarschijnlijk niet genoeg bescherming bieden tijdens trainingen en wedstrijden.

Materiaal: De Bruce Lee Allround Shinguards zijn gemaakt van katoen. Dit biedt een prima basis aan bescherming. Als je al langer kickbokst of harder gaat trappen, raden we kickboks scheenbeschermers aan van een ander materiaal met meer bescherming, zoals imitatieleer.

Pasvorm: De scheenbeschermers zijn voorgevormd en hebben hierdoor een goede pasvorm. Ze zijn in veel maten te verkrijgen, namelijk XXS, XS, S, M, L en XL. Door de verschillende maten kan iedereen deze scheenbeschermers van Bruce Lee uitproberen. Ze zijn hierdoor ook geschikt voor kinderen.

Uiterlijk: De Bruce Lee Allround Shinguards hebben een eenvoudig uiterlijk. Het is mat zwart met een klein logo van Bruce Lee. Als je op zoek bent naar scheenbeschermers zonder kleur en met een klein onopvallend logo, dan zijn deze scheenbeschermers iets voor jou. Mits je een beginner bent natuurlijk.

Prijs: Dit zijn de goedkoopste producten uit onze top 5 scheenbeschermers voor kickboksen. Door het gekozen materiaal en de mindere bescherming is de prijs van deze scheenbeschermers lager dan van anderen in deze top 5.

Stiel Scheenkousen kickboksen

Stiel
Scheenkousen kickboksen
Stiel logo
Bekijk
Voordelen
 • Meer bewegingsvrijheid t.o.v. andere scheenbeschermers
 • Voelen heel licht aan
Nadelen
 • Minder goede padding
 • Schuiven makkelijker in verband met geen klittenband

Comfort: De padding van de Stiel scheen kousen is minder dik en hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en verlies je je behendigheid niet. De bescherming is te laag als je op gevorderd niveau traint, inclusief als je krachtig trapt. Voor beginners en voor bokszaktrainingen zijn deze goed te gebruiken. Omdat je de scheenbeschermers niet strak vast kunt zetten met klittenband, kunnen ze wel makkelijker schuiven dan andere modellen.

Materiaal: De Stiel scheenbeschermers voor kickboksen zijn gemaakt van katoen. Ze zijn hierdoor dunner en hebben minder goede padding dan scheenbeschermers met imitatieleer. Je hebt hierdoor wel meer bewegingsvrijheid en verliest zo minder snel je behendigheid.

Pasvorm: De scheenbeschermers zijn een one size fits all. De Stiel scheenbeschermers zullen voor de meeste mensen dus goed zitten. Als je van jezelf weet dat je kleine of juist heel grote kuiten hebt, dan zullen deze je waarschijnlijk niet passen. Omdat ze one size fits all zijn, zijn ze geschikt vanaf de lengte van 1,60 meter.

Uiterlijk: De Stiel scheenkousen voor kickboksen zijn in vier variaties te verkrijgen. Ze zijn te verkrijgen in grijs met zwarte letters, zwart met zwarte letters, zwart met witte letters en zwart met rode letters. Het logo van Stiel staat groot op de scheenbeschermers. Wij zijn zelf erg gecharmeerd van het uiterlijk van deze scheenbeschermers, maar dat is natuurlijk subjectief.

Prijs: We kunnen niet bij anderen in de portemonnee kijken, daarom willen we graag scheenbeschermers in verschillende prijsklassen testen. De reden hiervan is dat iedereen scheenbeschermers kan vinden die bij hen passen. De Stiel scheenkousen zijn een van de goedkoopste scheenbeschermers uit onze top 5 en zijn dus voor een zacht prijsje te verkrijgen. De prijs-kwaliteitverhouding van deze beschermers is goed.

Joya scheenbeschermer katoen

Joya
Scheenbeschermer katoen
Joya logo
Bekijk
Voordelen
 • Klittenband en de vorming zorgen voor comfort
 • Geschikt voor kinderen
Nadelen
 • Niet geschikt voor professioneel gebruik

Comfort: De scheenbeschermers zijn voor gebogen en hebben hierdoor een comfortabelere
pasvorm. Ook de klittenband zorgt ervoor dat de scheenbeschermers lekker blijven zitten. De scheenbeschermer is geschikt voor kinderen, beginnende en recreatieve sporters die hun schenen harder willen trainen. We raden deze scheenbeschermers aan als je 1 à 2 keer per week traint. Als je vaker traint, kunnen ze te weinig bescherming bieden. Omdat de padding dan te snel achteruit gaat.

Materiaal: De Joya scheenbeschermers zijn gemaakt van katoen. Ze hebben hierdoor minder bescherming dan scheenbeschermers van imitatieleer. Als je je scheen harder wilt trainen of je bent een beginner, dan zijn deze scheenbeschermers voor kickboksen ideaal.

Pasvorm: De Joya scheenbeschermers zijn voorgevormd, hierdoor zitten ze fijn. Daarnaast zijn ze in veel maten te krijgen, namelijk: XXS, XS, S, M, L en XL. Omdat ze ook te verkrijgen zijn in maat XXS zijn ze geschikt voor kinderen. Door de drie klittenbanden kun je de scheenbeschermers goed vastzetten.

Uiterlijk: De scheenbeschermers zijn enkel te krijgen in het zwart met witte letters. Het logo van Joya staat op je scheenbeen en op de wreef van je voet.

Prijs: De Joya scheenbeschermers hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn niet aan de dure kant. We testen producten uit verschillende prijsklassen, zodat iedereen scheenbeschermers voor kickboksen kan aanschaffen die bij hen passen. De Joya scheenbeschermers passen hier perfect bij, aangezien ze niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste zijn.

Conclusie: De beste kickboks scheenbeschermers voor jou

Onze top 5 kickboks scheenbeschermers kan je helpen bij het kiezen tussen de verschillende scheenbeschermers voor kickboksen. Als je scheenbeschermers gaat kopen raden we je altijd aan te kijken naar de intensiteit van je trainingen en regelmaat van je trainingen. Dit kan namelijk je keuze voor materiaal beïnvloeden. Als je veel en intensief traint raden we aan om te gaan voor (imitatie)leer, omdat deze scheenbeschermers meer bescherming bieden. Houd je meer van bewegingsvrijheid tijdens trainingen, dan raden we kickboks scheenbeschermers van katoen aan. Onderstaand vind je een eindoordeel over de door ons geteste scheenbeschermers.

Meeste waar voor je geld

De Stiel scheenkousen kickboksen en de Joya scheenbeschermers zijn de scheenbeschermers die je geld het meeste waar zijn. De Stiel scheenkousen en de Joya scheenbeschermers zijn lager in prijs dan sommige concurrenten, omdat er kantoen wordt gebruikt. Voor beginners en kickboksers die hun schenen willen trainen zijn deze scheenbeschermers voor kickboksen ideaal. Wil je echt goede padding, dan zijn deze wellicht minder geschikt. De prijs-kwaliteitverhouding van deze kickboks scheenbeschermers is goed. Wij vinden ze dan ook zeker het geld waard.

Beste kwaliteit

De Ali’s Fightgear Shin Pro en de Gladts scheenbeschermers zijn van de beste kwaliteit. De Ali’s Fightgear scheenbeschermers zijn van de beste kwaliteit met een goede demping om je schenen optimale bescherming te bieden. Door de voorvorming en de klittenband zitten ze comfortabel en blijven ze stevig op hun plek zitten tijdens intensieve trainingen. De Gladts scheenbeschermers hebben extra padding en zijn van duurzaam materiaal, hierdoor zijn ze iets duurder, maar zeker je geld waard. Beide scheenbeschermers voor kickboksen zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee.

Kickboks scheenbeschermers gedragen tijden kickboksen in training

Voordelen van scheenbeschermers voor kickboksen

We begrijpen dat het selecteren van de juiste scheenbeschermers voor kickboksen een moeilijke keuze is. Daarom hebben we hier een aantal belangrijke voordelen die scheenbeschermers kunnen bieden.

 1. Bescherming tegen impact
  Kickboks scheenbeschermers fungeren als een soort buffer voor krachtige trappen en stoten, waardoor de impact op de schenen wordt verminderd. Dit draagt bij aan het beschermen van de schenen, voeten en enkels, zodat trappen minder hard zullen aanvoelen.
 2. Minimalisatie van kneuzingen en schrammen
  Door de bescherming van gevoelige gebieden helpen scheenbeschermers het risico op kneuzingen en schrammen te verminderen. Dit is met name van belang tijdens intensieve trainingssessies en sparring, waar de kans op pijnlijk contact hoog is.
 3. Langere trainingsduur
  Een goede bescherming van de schenen draagt bij aan een langere trainingsduur. Kickboksers kunnen langere sessies volhouden, zonder de negatieve gevolgen van onbeschermde schenen.
 4. Behoud van prestaties
  Ononderbroken training, ondersteund door hoogwaardige scheenbeschermers, helpt kickboksers hun prestatieniveaus te behouden. Het vermijden van letsel stelt sporters in staat om consistenter te trainen en hun vaardigheden te verbeteren.

Veelgestelde vragen over kickboks scheenbeschermers

In dit laatste gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over scheenbeschermers voor het kickboksen. Mocht je onverhoopt alsnog vragen hebben? Schroom dan niet om onderaan de pagina een reactie achter te laten.

Hoe kies ik de juiste maat scheenbeschermers?

Meet de lengte van je scheen en de lengte van je wreef. En raadpleeg een maattabel. Hieronder kun je een maattabel vinden. Sommige merken kunnen afwijken van deze maattabel, bekijk daarom ook altijd de tabel van de fabrikant.

MaatLengte scheenLengte wreef
XS33 cm14 cm
S33 cm – 35 cm14 cm – 16 cm
M35 cm – 37 cm16 cm -17 cm
L37 cm – 40 cm17 cm – 18 cm
XL> 40 cm> 18 cm

Waarom zijn scheenbeschermers voor kickboksen nodig?

Kickboks scheenbeschermers zijn nodig om de schenen te beschermen tegen stoten en trappen, waardoor blessures worden voorkomen en de trainingsduur wordt verlengd.

Welk materiaal is het beste voor kickboks scheenbeschermers?

Het ideale materiaal combineert duurzaamheid, flexibiliteit en ademend vermogen. Imitatieleer en hoogwaardig schuim zijn vaak goede keuzes. Voor beginners en kinderen is katoen ook een goede keuze.

Kunnen kickboks scheenbeschermers gewassen worden?

De reiniging van kickboks scheenbeschermers is belangrijk om hygiëne te behouden. Raadpleeg de specifieke instructies van de fabrikant, maar de meeste scheenbeschermers kunnen worden gereinigd met een vochtige doek. Vermijd echter onderdompeling in water om schade aan het materiaal te voorkomen.

Hoe vaak moeten scheenbeschermers worden vervangen?

Vervang scheenbeschermers als ze tekenen van slijtage vertonen, zoals gescheurd materiaal of verminderde demping. Slijtage kan namelijk een behoorlijk negatief effect hebben op de demping die wordt geleverd. Dit kan variëren afhankelijk van de intensiteit en regelmaat van je trainingen.

Wat is het verschil tussen scheenbeschermers en wreefbeschermers?

Scheenbeschermers bedekken het scheengebied, terwijl wreefbeschermers de bovenkant van de voet en de wreef beschermen. De meeste scheenbeschermers voor het kickboksen hebben ook wreefbescherming.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *