Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
beste lifting straps

Lifting straps: de 5 beste van 2024

Iedereen die vaak in de sportschool te vinden is het heeft het wel eens meegemaakt. Je bent aan het trainen en merkt dat je grip aan het verliezen bent. Dit terwijl je wel nog genoeg kracht hebt om de oefening uit te voeren. Met name bij oefeningen als deadlifts, pulldowns en rows kan je grip nog wel eens wat te wensen over laten. Gelukkig zijn er lifting straps die je hiermee kunnen helpen. Maar, welke lifting straps zijn je geld eigenlijk waard? Wij zochten het voor je uit. Lees hier onze reviews over de 5 best geteste lifting straps van 2024.

De beste lifting straps: getest

Je kunt op de naam van elk product klikken, dan wordt je direct doorgestuurd naar onze review over de lifting straps. Liever toch eerst lezen hoe wij ze getest hebben? Dat kan. Onderstaand lees je eerst meer over ons testproces, waarna alsnog alle reviews kunt doornemen.

Hoe wij de lifting straps getest hebben

Allereerst hebben wij een overzicht gemaakt van een aantal lifting straps die erg goed beoordeeld worden. Op basis van dit vooronderzoek zijn er 5 producten door de selectie gekomen, die we vervolgens in combinatie met barbells en dumbbells getest hebben.

Lifting straps zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat ze op prettige wijze te gebruiken zijn, hebben we ze gebruikt voor onder andere deadlifts, barbell rows en dumbbell romanian deadlifts. Hierbij hebben we de straps afzonderlijk van elkaar getest met dezelfde oefeningen en dezelfde gewichten, om een zo eerlijk mogelijke vergelijking te maken.

De reviews die wij schrijven over deze producten zijn altijd onafhankelijk. Wij laten ons oordeel niet beïnvloeden door merken / fabrikanten en zijn daarom ook transparant over ons testproces. Ook zijn wij niet merk gebonden.

Overzicht van de aspecten waarop we getest hebben

 • Comfort: Het comfort van lifting straps bij krachttraining is van groot belang. Er kan namelijk flink wat gewicht met de straps worden getild. Bepaalde straps kunnen een schurend of snijdend gevoel geven en dat is niet wat we willen. Daarom hebben gekeken naar hoe de straps zitten en aanvoelen tijdens het uitvoeren van zware oefeningen.
 • Grip: Misschien wel de belangrijkste factor bij het uitkiezen van lifting straps is de grip van de straps. De straps zijn bedoeld om stabiliteit en grip te geven tijdens het sporten. Zo kun je jezelf volledig focussen op de spiergroep die je met de oefening wilt trainen, in plaats van op je grip. Het is dus van groot belang dat de straps je ook de juiste ondersteuning bieden. Tijdens het testen is gekeken naar de ondersteuning die de straps bieden, alsook naar de stevigheid van de lifting straps.
 • Materiaal: Het materiaal waarvan de straps gemaakt zijn hebben invloed op de duurzaamheid en de prestaties van de straps. Tijdens het testen hebben we gekeken hoe bestand de straps zijn tegen slijtage en eventuele vervorming na het uitvoeren van oefeningen.
 • Uiterlijk: Of iets mooi is of juist niet is een mening en verschilt per persoon. Echter trekt het uiterlijk van producten aan of keert het juist af én baseer je hier een deels jouw beslissing op. Vandaar dat we ook dit aspect meenemen in de beoordeling.
 • Prijs: Een ander aspect dat voor consumenten zwaar meeweegt is de prijs van het product. De straps die we hebben behandeld liggen qua prijs echter erg dicht bij elkaar. Het prijsverschil tussen diverse straps is namelijk ook niet zo groot, dus we verwachten dat dit geen grote factor zal zijn in het aankoopproces van deze producten.

De 5 beste lifting straps: onze reviews

Onderstaand vind je onze beoordeling van de 5 beste lifting straps. Per product vind je een uitgebreide review, gebaseerd op bovenstaande aspecten. Naast de beoordeling hebben we een overzichtelijke tabel geplaatst met de voor- en nadelen van iedere lifting strap. Wij hopen je zo op weg te kunnen helpen met het maken van een goede aankoopbeslissing.

Hustle lifting straps

hustle
lifting straps
hustle logo
Bekijk
Voordelen
 • Goed comfort door padding
 • Anti-slip laag voor betere grip
 • Veel verschillende kleuren
Nadelen
 • Duurder dan veel andere straps

Comfort: De straps zijn voorzien van een neopreen padding. Deze zorgt ervoor dat de lifting straps niet gaan snijden in je polsen. Deze werkt prima. Het stiksel van de padding ziet er op het eerste oog misschien niet super sterk uit, maar deze blijft zonder problemen zitten en toont geen tekenen van slijtage na meermaals gebruik.

Grip: Over de gehele lengte van de lifting straps loopt een anti-slip laagje. Dit geeft een aanzienlijk verschil ten opzichte van veel andere straps, die dit niet hebben. Het is dan ook geen probleem om zware barbells of dumbbells te tillen, de grip blijft goed en verschuift niet.

Materiaal: De lifting straps zijn gemaakt van sterk katoen, met een siliconen anti-slip laag en neopreen padding. Dit is materiaal dat bij veelal alle straps wordt gebruikt, op de anti-slip laag na. Dit is iets wat je doorgaans alleen ziet bij de wat meer premium straps.

Uiterlijk: De hustle lifting straps zien er vrij standaard uit, met een groot logo op de voorkant. Wel zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren, wat redelijk uniek is voor deze productgroep. Ze zijn namelijk in maar liefst 6 kleuren verkrijgbaar, waarbij de concurrenten vaak slechts 2 of hooguit 3 kleuren hebben.

Prijs: Ze zijn een van de duurdere lifting straps uit onze selectie, maar dan hebben we het over een prijsverschil van maximaal € 7. Het is dus niet dat je tientallen euro’s meer kwijt bent aan dit product.

Breaking Limits Lifting Straps

Breaking Limits
lifting straps
Breaking Limits logo
Bekijk
Voordelen
 • Goed comfort door padding
 • Stevig materiaal
Nadelen
 • Geen anti-slip

Comfort: De padding in de lifting straps voelt erg fijn en stevig aan, waardoor dat het tillen van zware gewichten een stuk prettiger en aangenamer aan de polsen voelt. Echter zijn deze one-size straps minder aan te raden voor personen met dunne polsen. De padding van de strap is best breed, waardoor de strap niet echt strak genoeg getrokken kan worden als je dunnere polsen hebt.

Grip: De padding aan de binnenkant van de strap voegt extra stabiliteit en stevigheid toe. Hierdoor voelt de strap erg stevig en tegelijk comfortabel aan. De padding zorgt tevens ook voor extra ondersteuning tijdens het liften. Door de versterkte naden is de kans nog kleiner dat de strap zou kunnen scheuren.

Materiaal: De lifting strap is gemaakt van katoen en neopreen. Doordat de materialen erg strak zijn gevlochten slijt de strap niet snel. Ook is het geen materiaal dat snel pluist als de straps wat langer zijn gebruikt. Op het gebied van duurzaamheid zijn deze straps dus een goede aanrader.

Uiterlijk: De straps hebben een vrij standaard uiterlijk. Ze zijn te verkrijgen in het zwart en army green. Ze zien er basic en kwalitatief goed uit. Het is een goede optie als je op zoek bent naar lifting straps zonder teveel poespas of kleur in het logo.

Prijs: Aan deze straps hangt een prijskaartje van €14,95, wat een mooie prijs is voor straps met deze kwaliteit en dit comfort. Het is een gemiddelde prijs voor lifting straps, dus dat is netjes.

NRG Fitness Lifting Straps Deluxe

NRG Fitness
Lifting Straps Deluxe
NRG logo
Bekijk
Voordelen
 • Anti-slip patroon
 • Fijne neopreen padding
Nadelen
 • Geen keuze in kleuren

Comfort: De straps zijn van fijn materiaal gemaakt, dat zorgt voor veel comfort tijdens het gebruiken van de straps. De straps snijden niet in de huid, wat ook erg fijn is. Zelfs met zware gewichten was er voldoende comfort om volledig te kunnen focussen op de oefening.

Grip: NRG verkoopt 2 varianten van deze straps. Wij hebben de deluxe variant getest, deze is €2 duurder dan de normale variant. Het verschil zit hem erin dat de deluxe variant een siliconen/ rubberen patroon heeft over de lengte van de strap, hierdoor wordt er extra grip gecreëerd. Dit zorgt voor een stevig en stabiel gevoel tijdens het gebruiken van de strap en is zeker een voordeel dat niet alle lifting straps hebben.

Materiaal: Het materiaal van de strap is duurzaam en slijt niet snel. De wijze waarop de NRG straps zijn gevlochten geven wel het het idee dat deze na verloop van tijd kunnen gaan pluizen. Dit is nog niet gebeurt tijdens de tests, dus mogelijk is dat niet het geval.

Uiterlijk: De lifting straps zien er strak uit. Het NRG logo is er in het rood op gestikt, wat een toffe uitstraling geeft. Zowel de deluxe als de normale variant zijn alleen verkrijgbaar in het zwart, dus veel keuze is er niet. Het rode logo en de witte details zorgen voor net wat extra kleur. Ook het rubberen patroon voegt net wat extra’s toe aan de zwarte straps.

Prijs: Met een prijs van €17,94 zijn dit de straps in onze top 4 lifting straps met de hoogste prijs. We hebben het dan wel over een prijsverschil van hooguit een paar euro, dus voor veel mensen zal dit verschil verwaarloosbaar zijn, zolang de producten maar doen wat ze beloven.

Thor Athletics Lifting Straps

Thor Athletics
Lifting Straps
Thor Athletics logo
Bekijk
Voordelen
 • Neopreen padding
 • Verschillende kleuren
 • Stoer uiterlijk
Nadelen
 • Geen anti-slip

Comfort: De padding aan de binnenkant van de straps maakt het tillen van gewichten extra comfortabel. Op het comfort van deze straps is eigenlijk niks aan te merken. Ze voelen goed en irriteren de huid niet, door de fijne padding. Het materiaal van de strap voelt niet grof of ruw aan, dit draagt ook bij aan het comfort van de straps.

Grip: Thor Athletic lifting straps zijn van fijn materiaal gemaakt. Daarnaast zorgt de padding voor extra stabiliteit en verstevigt het de polsen tijdens de oefening.

Materiaal: Net als de Breaking Limits straps zijn de Thor straps fijn gevlochten. Het materiaal is niet grof. Ondanks dat het glad voelt op de huid biedt het materiaal voldoende grip en ondersteuning om je kracht optimaal te benutten en niet bezig te zijn met de grip van je eigen handen.

Uiterlijk: Het zwart met witte logo van Thor Athletics is gestikt op de bovenkant van de straps. Het design ziet er strak en clean uit. Daarnaast is de strap in het zwart, rood en army green verkrijgbaar. Het logo van de Thor lifting straps is een Noorse helm en creëert daardoor een stoer uiterlijk van de lifting straps.

Prijs: De Thor Athletics lifting straps zijn mooi geprijsd met een prijs van €15,95. Het is een vrij gemiddelde prijs als je het vergelijkt met tientallen andere straps op websites zoals bijvoorbeeld Bol.com.

NINN Sports Lifting Straps

NINN Sports
Lifting Straps
Bekijk
Voordelen
 • Neopreen padding
 • Sterke prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Geen anti-slip

Comfort: Deze straps van NINN Sports hebben een positieve indruk achter gelaten op het gebied van comfort. Ze zitten fijn en liggen goed om de pols. De neopreen padding zorgt voor een fijn comfort. De straps snijden niet in de huid door de padding en het materiaal dat is gebruikt.

Grip: De versterkte naden zorgen voor nog meer grip en stabiliteit onder het liften. De padding zorgt ervoor dat de strap fijn op de plek blijft rondom de pols. De strap voelt daarnaast stevig aan.

Materiaal: Het materiaal van de strap is goed, stevig en fijn gevlochten katoen, waardoor ze lang mee kunnen en niet snel slijten. Fijne en duurzame straps dus. Ze voelen niet glad aan en bieden voldoende grip tijdens de workout, ook al hebben ze geen anti-slip zoals sommige andere straps wel hebben.

Uiterlijk: NINN straps zijn in twee kleuren te koop. Zowel in het roze als in het zwart. Het logo is van rubber. De 3D-look van het logo zorgt voor een extra dimensie in de straps. Dit geeft net een extra effect en detail.

Prijs: De NINN Sports straps zijn erg gunstig geprijsd voor zo’n € 11. Een zacht prijsje en qua prijs vergelijkbaar met straps die het op kwaliteit wel afleggen ten opzichte van de NINN Sports straps. Ondanks dat dit de traps met de laagste prijs in onze top 4 zijn, doen ze zeker niet onder voor de rest. Het is dan ook niet voor niets dat ze de selectie zijn doorgenomen.

Eindoordeel: De beste lifting straps voor jou

Onze afzonderlijke reviews van de lifting straps hebben je misschien al een keuze doen maken. Toch willen we natuurlijk onze uiteindelijke conclusie nog graag met je delen. Onderstaand vind je ons eindoordeel, gebaseerd op alle tests die zijn uitgevoerd.

 • Beste kwaliteit: hustle lifting straps. De combinatie tussen de neopreen padding, het sterke katoen en de anti-slip laag zijn dermate goed, dat onze keuze op deze straps is gevallen. Voor ons gevoel gaan deze straps op de lange termijn het beste mee in vergelijking met de andere geteste straps.
 • Beste uiterlijk: Thor Athletics Lifting Straps. Deze straps zijn verkrijgbaar in 3 kleuren. Dit is weliswaar minder dan de hustle lifting straps, maar ze hebben wel het meest stoere uiterlijk. De kleuren zijn zwart voor de basic straps, met daarnaast de keuze uit rood of army green.
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding: NINN Sports Lifting Straps. De straps van NINN hebben een zacht prijsje en doen op veel belangrijke aspecten niet onder voor menig andere lifting straps. Het was daarom een logische keuze om deze straps te bekronen met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

De voordelen van lifting straps

Mocht je nu alsnog twijfelen over het aanschaffen van lifting straps, dan hebben we onderstaand nog de belangrijkste voordelen voor je uitgewerkt. Je kunt deze voordelen eens rustig doornemen, waarna je alsnog de afzonderlijke producten uit deze koopgids eens kunt bekijken.

 • Verbeterde grip: Lifting straps zijn vooral van toepassing bij oefeningen in de sportschool waarbij grip een belangrijke rol speelt. Ken je het gevoel dat je handen het begeven terwijl de spiergroep die je aan het trainen bent nog niet verzuurd is? Of dat de stang ieder moment uit je handen lijkt te glippen tijdens het deadliften? Dat is de rede dat er straps worden gebruikt. Door het gebruik nemen de straps dat aspect aan de oefening weg. De stang kan niet, tot moeilijk, uit je handen glippen zolang je de stang vast hebt. Daarnaast geven de straps je polsen iets meer stabiliteit onder het liften.
 • Verbeterde spieractivatie: Doordat de straps je grip tijdens een oefening verbeteren, zul je de gewenste spiergroep beter kunnen activeren. Je aandacht kan volledig gaan naar het uitvoeren van de oefening en niet naar je grip. Door de ondersteuning van de straps zul je waarschijnlijk in staat zijn meer herhalingen te doen én met zwaardere gewicht te trainen.

  Ook kunnen de straps ervoor zorgen dat je vorm tijdens de fitness oefeningen verbetert en optimaal blijft. Andere spiergroepen hoeven niet te corrigeren omdat je steeds meer grip verliest. Dit zorgt voor optimale spieractivatie tijdens je training, waarbij je volledig kunt focussen op de juiste spiergroep.

Veelgestelde vragen

We ronden onze koopgids af met nog wat algemene veelgestelde vragen, die we regelmatig gesteld krijgen. Voel je vrij om onderaan deze pagina een reactie achter te laten, met daarin je vraag (of vragen) over lifting straps. We zullen deze dan zo snel mogelijk voor je beantwoorden.

Wanneer lifting straps gebruiken?

Je gebruikt lifting straps als je oefeningen wilt uitvoeren waarbij je grip de beperkende factor is. Neem bijvoorbeeld de deadlift. Grote kans dat je meer kunt tillen dan dat je grip kan vasthouden. Om de rest van je spieren toch die activatie te geven die ze aankunnen, is het geen verkeerde keuze om straps te gebruiken.

Hoe moet je lifting straps gebruiken?

Lifting straps zijn erg gemakkelijk in gebruik. Je haalt het uiteinde van de strap door de lus. Vervolgens doe je deze om je pols en trek je deze straks. Het uiteinde van de strap draai je daarna om de stang. Zorg ervoor dat je deze strak aandraait, zodat er weinig speling is. Vervolgens kun je de oefening uitvoeren en je zult merken dat je veel meer gewicht kunt vasthouden dan normaal.

Waarom juist geen straps gebruiken?

Als je graag de focus wilt leggen op het verbeteren van je gripkracht, is het af te raden om regelmatig lifting straps te gebruiken. Door zo veel mogelijk zonder hulpmiddelen te trainen, zul je op termijn meer kracht ontwikkelen in je grip dan wanneer je wel een hulpmiddel gebruikt.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *