Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok

Beste collageen poeder: onafhankelijk getest

Collageen is een eiwit dat bekend staat om de positieve eigenschappen voor je huid, haar en nagels. Dit eiwit is te vinden in dierlijke producten, zoals rundvlees en vette vis. Producten die we tegenwoordig steeds minder vaak consumeren, waardoor een collageen poeder supplement door steeds meer mensen wordt gebruikt. Reden genoeg om eens kritisch te kijken naar de verschillende soorten collageen poeder op de markt en om deze te reviewen. In deze uitgebreide koopgids vind je reviews over de 6 beste collageen poeders op de markt.

Beste collageen poeder volgens onze ervaringen

Klik op één van de bovenstaande productnamen en je kunt direct de afzonderlijke review van dit product lezen. Hier lees je hoe wij het product getest hebben en wat onze ervaringen zijn met dit specifieke collageen supplement. Wil je liever eerst lezen waarom wij deze collageen poeders hebben uitgekozen als top 6 én waarom we bepaalde aspecten hebben uitgekozen om te testen? Lees dan hier beneden verder.

Hoe wij de collageen poeders hebben getest

Allereerst hebben we een uitgebreide selectie gemaakt op basis van de beschikbare collageen poeders op de markt. Deze hebben we beoordeeld op de ervaringen van mensen die het product hebben gebruikt, maar ook op de ingrediënten en de prijs. Vervolgens hebben we een beoordeling gegeven aan elk product, waarna er een top 6 beste collageen poeders is gekozen. Deze hebben wij vervolgens zelf uitvoerig getest, om zo te bepalen wat nu écht het beste product is.

We hebben de collageen poeders getest door deze te nemen volgens de beschrijving op de verpakking. Afhankelijk van de hoeveelheid in de verpakking varieerde dit van een dagelijkse inname van het supplement van zo’n 2 weken tot ongeveer een maand. Hier beneden lees je vervolgens onze onafhankelijke ervaringen over het gebruik van deze producten. Na de afzonderlijke reviews vind je ook nog een conclusie, waarin we concluderen wat dé beste collageen poeder van dit moment is.

De aspecten waarop we hebben getest

 • Collageenbron: We bekijken wat de bron van het collageen is dat gebruikt wordt in het supplement. In veel producten waar collageen wordt toegevoegd, wordt varkenscollageen gebruikt. Doorgaans gebruikt men in de supplementenwereld eerder rundercollageen of viscollageen. Collageen van een kip is ook nog een mogelijkheid, echter is dit iets minder gebruikelijk.
 • Typen collageen: Er zijn tal van typen collageen. Er zijn zelfs zoveel als 12 typen collageen. Nu is het zo dat type I veruit het meest voorkomt in ons lichaam, dus zal het voor een supplement het meest gunstig zijn om hier veel van te hebben. We bekijken dus de samenstelling van de verschillende typen collageen in de poeders.
 • Extra ingrediënten: Naast het pure collageen poeder kunnen de producten nog andere ingrediënten toevoegen. We beoordelen wat voor ingrediënten dit zijn en of dit eventuele voordelen kan bieden.
 • Smaak: Smaak van een supplement is natuurlijk subjectief, maar toch beoordelen we de beste collageen poeders op hoe deze smaken.
 • Oplosbaarheid: Een poeder dient goed op te lossen in een glas water of een shakebeker. Om deze redenen kijken we kritisch naar de mate waarin het poeder oplost met de aanbevolen hoeveelheid water.
 • Prijs: Als laatste vergelijken we de prijzen van de producten, om je een beter beeld te geven hoe duur de producten zijn ten opzichte van elkaar. Dit kan namelijk een grote factor zijn binnen je aankoopproces, dus die vergelijking moeten we zeker maken.

De 6 beste collageen poeders: ervaringen en reviews

Onderstaand vind je de 6 beste collageen poeders met uitgebreide review en ervaringen. We hebben een beknopte samenvatting in de vorm van voordelen en nadelen uitgewerkt per product. Zo hoef je niet álles te lezen, als je daar geen zin in hebt. Vervolgens kun je de producten bekijken en eventueel direct kopen bij de geselecteerde aanbieder. Na afronding van deze reviews vind je onze conclusie nog, dus lees die ook zeker even door.

Vitakruid Collageen Solugel Poeder

Vitakruid
Collageen Solugel Poeder
Vitakruid logo
Bekijk
Voordelen
 • Type I collageen
 • Met vitamine C en D
 • 99% puur collageen
 • Van grasgevoerde runderen
Nadelen
 • Neutrale smaak

Collageenbron: Het collageen dat gebruikt wordt voor de Vitakruid Collageen Solugel poeder is afkomstig van grasgevoerde runderen uit Argentinië. Het merk gebruikt dus Solugel collageen, wat verschillende certificaten heeft om te waarborgen dat alle grondstoffen van de hoogste kwaliteit zijn.

Typen collageen: Er is gekozen om enkel type I collageen te gebruiken voor het supplement. In onze optiek een logische keuze, omdat dit veruit het meeste aanwezig is door het menselijk lichaam

Extra ingrediënten: Als extra hebben ze vitamine C en D toegevoegd. Vitamine C draagt bij aan de aanmaak van collageen, maar het is nog onduidelijk of dit de werking van een collageen poeder kan verbeteren.

Smaak: Wij hadden een neutrale smaak, waardoor het puur drinken van de Vitakruid Collageen Solugel poeder niet heel lekker is. Ook al is deze smaak neutraal, er is wel degelijk een lichte natuurlijke geur en smaak aanwezig. Onze ervaring is wel dat als we toevoegen aan een smoothie of andere shake, je niet echt meer merkt dat het poeder is toegevoegd. Dus dat is wel positief, aangezien je het zo ongemerkt alsnog kunt consumeren.

Oplosbaarheid: De poeder lost prima op in de aanbevolen hoeveelheid water. Je moet wel even goed roeren. Houd er rekening mee dat je wel iets van smaak wilt toevoegen als je voor de neutrale variant hebt gekozen en je het in water wil drinken. Voeg het anders toe aan je koffie, thee, smoothie of shake om de ietwat muffige smaak te maskeren.

Prijs: Vitakruid Collageen Solugel poeder is zeker niet het duurste product op de markt. Een pot kost je op het moment van schrijven € 22,90, waar je 25 porties van 10 gram uit kunt halen. Vitakruid adviseert om het product 25 dagen te gebruiken en daarna 5 dagen niet. Ze rekenen dus één pot per maand, waarbij je 5 dagen géén collageen poeder gebruikt. Effectief gezien kost dit je dus ongeveer € 0,92 per scoop of € 9,16 per 100 gram.

Lucovitaal Super Collageen

Lucovitaal
Super Collageen
Lucovitaal logo
Bekijk
Voordelen
 • Type I en III collageen
 • Met vitamine C en Hyaluronzuur
Nadelen
 • Zeer kleine portie
 • Zéér duur in verhouding
 • Bron van collageen is onduidelijk

Collageenbron: Lucovitaal is helaas niet heel duidelijk met informatie over waar het collageen vandaan komt. Waar andere merken de bron, land van afkomst en indien mogelijk ook certificaten vermelden, doet Lucovitaal dit niet.

Typen collageen: Lucovitaal Super Collageen bevat type I en type III collageen. Type III wordt gebruikt onder andere gebruikt voor bloedvaten, snelgroeiende weefsels en de huid. Het lichaam vervangt dit op ten duur echter voor type I collageen.

Extra ingrediënten: Naast collageen hebben ze vitamine C toegevoegd en hyaluronzuur. Vitamine C draagt bij aan de aanmaak van collageen en hyaluronzuur schijnt te kunnen bijdragen aan een meer soepele en strak uitziende huid.

Smaak: Het product heeft een neutrale smaak, maar toch proef je het wel in een glas met water. We raden dan ook aan om het in je koffie, thee of vruchtensap te doen, mocht je het willen gebruiken. Zo wordt de smaak flink onderdrukt en merk je bijna niet meer dat je het aan het drinken bent.

Oplosbaarheid: De oplosbaarheid is vergelijkbaar met die van de andere beste collageen poeders uit onze lijst. Zorg dat je goed roert, dan lost het vanzelf op in de aanbevolen hoeveelheid water.

Prijs: Een pot bevat slechts 54,6 gram en heeft een adviesprijs van € 22,99. Dit is veel duurder dan de andere collageen poeders uit onze top 6. Wel lijkt Lucovitaal af en toe een flinke korting aan te bieden, maar zelfs dan is het nog steeds duurder dan de overige producten (gekeken naar de hoeveelheid collageen in gram). Als we rekenen met de adviesprijs, komen we uit op een bedrag van € 42,11 per 100 gram.

Natuurlijk Presteren Collageen Premium

Natuurlijk Presteren
Collageen Premium
Natuurlijk Presteren logo
Bekijk
Voordelen
 • Type I collageen
 • Met vitamine C en hyaluronzuur
 • Glucosamine toegevoegd
 • Van grasgevoerde runderen
 • Milde bosbessensmaak
Nadelen
 • Iets duurder dan sommige concurrenten

Collageenbron: Natuurlijk Presteren heeft gekozen voor Peptan Collageen hydrolysaat. Dit betekent dat er gebruikt wordt gemaakt van rundercollageen, van biologische runderen die grasgevoerd zijn. Peptan collageen heeft verschillende certificaten om de kwaliteit te waarborgen. Oftewel, de collageen poeder van Natuurlijk Presteren is van hoge kwaliteit.

Typen collageen: Er wordt enkel gebruik gemaakt van type I collageen. Gezien die voor zo’n 90% het collageen in ons lichaam is, is dat een logische keuze.

Extra ingrediënten: Naast collageen bevat het supplement ook vitamine C, hyaluronzuur en glucosamine. Hyaluronzuur en vitamine c kunnen bijdragen aan een gezonde huid en glucosamine kan weer bijdragen een gezonde gewrichten. De samenstelling richt zich dus niet enkel op de huid (wat veel andere supplementen wel doen), maar ook op de gewrichten.

Smaak: Natuurlijk Presteren Collageen Premium bevat een zeer milde bosbessensmaak. Onze ervaring is dat dit een stuk beter smaakt dan veel andere collageen poeders. Het is niet de ‘muffe’ neutrale smaak die sommige supplementen hebben, maar ook geen veel te sterke chemische smaak. De milde bosbessensmaak maakt het een lekker supplement om zo te drinken, zonder andere toevoegingen.

Oplosbaarheid: In het begin lijkt het collageen poeder een beetje te klonteren, maar nadat je stevig roert lost dit prima op in een glas water. We hebben niet getest om dit toe te voegen aan iets anders dan water, aangezien de smaak dermate lekker was dat dit niet nodig is.

Prijs: Met € 29,95 per pot van 234 gram is dit zeker niet het goedkoopste product uit onze lijst met beste collageen poeders, maar ook niet de duurste. Wel zijn de producten van Natuurlijk Presteren af en toe in de aanbieding, dus houd dat ook zeker in de gaten als je twijfelt om een potje collageen poeder aan te schaffen. Omgerekend betaal je € 12,80 per 100 gram.

Vital Proteins Collageen Peptiden poeder

Vital Proteins
Collageen Peptiden poeder
Vital Proteins logo
Bekijk
Voordelen
 • Géén onnodige toevoegingen
 • Lost gemakkelijk op
 • 100% rundercollageen
Nadelen
 • Geen smaak
 • Onduidelijk wat voor soort runderen
 • Onduidelijk welk type collageen
 • Aanbevolen portie is erg groot

Collageenbron: Er wordt door Vital Proteins gebruik gemaakt van rundercollageen. Echter wordt er niet gespecificeerd wat voort soort runderen of waar de runderen vandaan komen. Het is dus lastig te bepalen hoe de kwaliteit is van het collageen dat gebruikt wordt.

Typen collageen: Omdat er geen uitleg wordt gegeven over het type collageen weten we niet welk soort collageen er is toegevoegd. We gaan echter uit van type I, gezien dit veruit de meest gangbare soort is.

Extra ingrediënten: Vital Proteins kiest ervoor om helemaal niets toe te voegen aan hun runder collageen peptiden poeder. Het product bestaat dus voor 100% uit rundercollageen.

Smaak: Omdat dit product geen toevoegingen heeft, is er ook geen smaak aan toegevoegd. Het heeft dus een neutrale smaak, die je als een beetje muffig zou kunnen zien. We raden dus aan om de poeder op te lossen in bijvoorbeeld vruchtensap, koffie, thee of een smoothie.

Oplosbaarheid: Vital Proteins Collageen Peptiden poeder lost prima op in water of andere dranken. Even goed roeren en het lost gewoon op.

Prijs: Gemiddeld betaal je tussen de € 25 en € 30 voor een pot van 284 gram. De grote variant van 567 gram kost gemiddeld tussen de € 45 en € 50. Houd echter aanbiedingen in de gaten, want ook Bol verkoopt dit product en hanteert nog wel eens een leuke korting. Als we rekenen met de reguliere prijs van een pot van 284 gram (€ 28,50), dan komen we uit € 10,04 per 100 gram.

Clearly Collageen Poeder

Clearly
Collageen Poeder
Clearly logo
Bekijk
Voordelen
 • Grasgevoerd rundercollageen
 • Type I en III collageen
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Neutrale smaak

Collageenbron: De collageen van Clearly Collageen poeder is afkomstig van grasgevoerde runderen uit Argentinië. Er wordt gebruik gemaakt van Solugel collageen peptides. Dit is hetzelfde soort collageen dat Vitakruid gebruikt en is voorzien van de nodige certificaten.

Typen collageen: Clearly Collageen poeder bestaat uit type I en type III collageen. Het is niet duidelijk hoe de verhouding is van deze typen binnen het supplement.

Extra ingrediënten: Deze zijn er niet. Clearly heeft ervoor gekozen om enkel puur collageen poeder toe te voegen aan hun product. Geen toevoegingen voor een andere geur, kleur of smaak dus.

Smaak: De smaak is vergelijkbaar aan die van de andere smaakloze collageen poeders. Een klein beetje muffig en dus niet geheel neutraal. Maar uit onze ervaringen kunnen we wel zeggen dat als je het mengt met thee, koffie of een sapje je het eigenlijk niet meer proeft.

Oplosbaarheid: Wanneer je het toevoegt aan een drankje hoef je het enkel even goed te roeren, waarna het netjes oplost. Je merkt het daarna dus bijna niet meer en zo is het prima te drinken.

Prijs: Op het moment van onze test is de prijs € 25 voor een zak van 300 gram. Een portie is 10 gram. Omgerekend kom je dus uit op zo’n € 0,83 per portie of € 8,33 per 100 gram. Dit is dus niet duur in vergelijking met de andere producten.

Body & Fit Pure Collagen Peptides

Body & Fit
Pure Collagen Peptides
Bekijk
Voordelen
 • 100% rundercollageen
 • Goedkoopste uit onze top 6
Nadelen
 • Onduidelijk wat voor soort runderen
 • Onduidelijk welke typen collageen

Collageenbron: De collageen van de Body & Fit Pure Collagen Peptides is volledig afkomstig van runderen. Wat voor soort runderen en waar ze vandaan komen staat helaas nergens vermeld.

Typen collageen: Het is onduidelijk welke typen collageen er in het product van Body & Fit zitten. Gezien type 1 het meest gangbare is, gaan we er voor nu even vanuit dat ze enkel type 1 gebruiken, maar dat weten we dus niet zeker.

Extra ingrediënten: Er zijn géén extra ingrediënten toegevoegd aan de Pure Collagen Peptides. Dit product bevat dus niets meer of minder dan puur collageen poeder.

Smaak: Het product heeft een neutrale smaak, aangezien er niets aan is toegevoegd. Voor sommige mensen kan dit een beetje ‘muffig’ smaken, dus is het aan te raden om het toe te voegen aan bijvoorbeeld koffie, thee of een vruchtensapje.

Oplosbaarheid: Prima op te lossen in een warm of koud drankje, maar ook in een smoothie of bij een eiwitshake. Even goed roeren of schudden en het lost gewoon goed op.

Prijs: De Body & Fit Collagen Peptides is in verhouding het goedkoopste product uit onze lijst met beste collageen poeder. Het product is enkel verkrijgbaar als zak van 600 gram. Hiervoor betaal je op het moment dat we deze koopgids geschreven hebben € 23,99 voor. Omgerekend betaal je dus € 4,00 per 100 gram collageen poeder. Dat is veruit het goedkoopste van alle producten die we hebben getest.

Conclusie: wat is het best geteste collageen poeder?

Onderstaand vind je ons eindoordeel, waarin we bepalen wat het beste collageen poeder op de markt is. We hebben een aantal keuzes gemaakt, op basis van wat voor iemand belangrijk kan zijn. Daarnaast hebben we per keuze uitgelegd waarom dit specifieke product de winnaar is.

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding: Clearly Collageen Poeder. Ze maken gebruik van kwalitatieve Solugel collageen (met certificaten), wat garandeert dat je hoge kwaliteit collageen van grasgevoerde runderen krijgt. Verder zijn er geen toevoegingen, maar dat is in onze optiek ook niet nodig, zolang de reden waarom je het product koopt maar goed is: kwalitatieve collageen.
 • Beste premium product: Natuurlijk Presteren Collageen Premium. De reden waarom dit product wordt uitgeroepen tot beste premium collageen poeder, heeft te maken met de combinatie van de biologische grasgevoerde runderen en de subtiele natuurlijke bosbessensmaak. Dit product was veruit het lekkerste van de top 6. De toegevoegde vitamines en hyaluronzuur zijn een mooie extra, maar niet nodig als je enkel op zoek bent naar collageen.
 • Beste budget optie: Body & Fit Pure Collagen Peptides. Ondanks de onduidelijkheid over waar de rundercollageen vandaan komt, is dit product simpelweg een koopje. Het is met grote afstand de goedkoopste uit onze lijst.

Beste collageen poeders gerangschikt op basis van prijs

 1. Body & Fit Pure Collagen Peptides: € 4,00 per 100 gram
 2. Clearly Collageen Poeder: € 8,33 per 100 gram
 3. Vitakruid Collageen Solugel Poeder: € 9,16 per 100 gram
 4. Vital Proteins Collageen Peptiden poeder: € 10,04 per 100 gram
 5. Natuurlijk Presteren Collageen Premium: € 12,80 per 100 gram
 6. Lucovitaal Super Collageen: € 42,11 per 100 gram

Veelgestelde vragen

Onderstaand lees je verschillende veelgestelde vragen over collageen poeder. Dit zijn zaken die niet aan bod zijn gekomen in bovenstaande koopgids, maar wellicht wel nog interessant kunnen zijn. Mocht je na het lezen van alle informatie op de pagina alsnog vragen hebben, voel je dan vrij om onderstaand een reactie achter te laten. Wij zullen zo snel mogelijk op je opmerkingen of vragen reageren.

Is collageen poeder onzin?

Collageenpoeder is een product dat populair is geworden vanwege de beweringen over de voordelen voor de huid, gewrichten en algemene gezondheid. Echter, het is belangrijk om kritisch te kijken naar de beschikbare wetenschappelijke literatuur. Zo zijn er enkele onderzoeken die suggereren dat het innemen van collageen supplementen kan helpen bij het verbeteren van de huidelasticiteit en het verminderen van rimpels, maar deze bevindingen zijn nog niet consistent gereproduceerd in grootschalige, goed gecontroleerde studies.

Ook zijn er studies die betaald zijn door bedrijven die collageen producten produceren, wat sowieso een groot vraagteken bij de resultaten zet. Bovendien zijn de resultaten vaak afhankelijk van factoren zoals de dosering, de bron van collageen en de duur van de suppletie.

In het algemeen is het dus nog te vroeg om te zeggen of collageen poeder echt meerwaarde heeft of dat het onzin is als je al gezond en veelzijdig eet. Het is dus zaak om meer onafhankelijk onderzoek af te wachten voordat we definitieve conclusies kunnen trekken.

Hoe werkt collageen poeder?

Collageen poeder heeft als functie het leveren van extra collageen aan het lichaam. Dit is een belangrijk eiwit dat voorkomt in bindweefsels, zoals de huid, botten, pezen en kraakbeen. Wanneer collageen wordt ingenomen, wordt het afgebroken in kleinere componenten, zoals aminozuren, en vervolgens geabsorbeerd door het spijsverteringsstelsel.

De bedoeling is dat door het innemen van collageen via supplementen het lichaam meer bouwstenen heeft om nieuw collageen te produceren én de bestaande collageenstructuren te ondersteunen. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat de huidelasticiteit verbetert, de gewrichten ondersteund worden en mogelijk andere gezondheidsvoordelen worden ervaren.

Er is echter nog meer onderzoek nodig om te bepalen hoe effectief het gebruik van een collageen poeder écht is en voor welke specifieke gezondheidsproblemen het geschikt is. Bovendien kunnen factoren zoals de bron van collageen, de dosering, de duur van de suppletie invloed hebben op de werkzaamheid ervan.

Zijn er bijwerkingen aan het gebruik van collageen poeder?

Over het algemeen wordt collageenpoeder als veilig beschouwd voor de meeste mensen bij normaal gebruik. Echter, net als bij elk voedingssupplement, kunnen er bijwerkingen optreden. Dit kan een allergische reactie zijn, maar ook maagklachten of problemen met je huidige medicatie. Denk hierbij vooral aan overmatig gebruik of bij mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. Hier lees je enkele mogelijke bijwerkingen van het gebruik van collageen poeder.

 • Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor collageen, vooral als het afkomstig is van bepaalde bronnen, zoals vis of schaaldieren.
 • Maagklachten: In sommige unieke gevallen kunnen collageensupplementen maagklachten veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, misselijkheid of diarree.
 • Werking met medicijnen: Collageen supplementen kunnen mogelijk invloed hebben op de werking van medicijnen die je slikt. Het is daarom belangrijk om met een zorgverlener te praten voordat je collageensupplementen inneemt, vooral als je andere medicijnen gebruikt.

Wat is beter, collageen poeder of tabletten?

Of collageen poeder of tabletten beter zijn, hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Beide opties hebben namelijk voordelen en nadelen. Deze voor- en nadelen lees je hier beneden.

 • Opname: Over het algemeen wordt aangenomen dat collageen poeder beter wordt geabsorbeerd dan collageen tabletten. Dit komt doordat het in poedervorm al gedeeltelijk is afgebroken en dus gemakkelijker door het spijsverteringsstelsel kan worden opgenomen. Tabletten moeten eerst worden afgebroken in de maag voordat de actieve ingrediënten beschikbaar zijn voor absorptie.
 • Gemak: Collageen poeder kan gemakkelijk worden gemengd met vloeistoffen zoals water, sap of smoothies, waardoor het handig is voor dagelijks gebruik. Aan de andere kant zijn collageen tabletten handiger voor onderweg, omdat ze geen mengen of meten vereisen.
 • Dosering: Het kan gemakkelijker zijn om de dosering van collageen poeder aan te passen, omdat je de hoeveelheid kunt aanpassen door simpelweg meer of minder poeder te gebruiken. Collageen tabletten hebben een vaste dosering per tablet, wat het moeilijker maakt om de dosis aan te passen.

Is collageen poeder goed voor je?

Of collageen poeder goed voor je is, hangt af van verschillende factoren, waaronder je gezondheidstoestand, eetpatroon en levensstijl. Het kan mogelijk een positief effect hebben op je huidgezondheid, gewrichtsgezondheid, haar, nagels en algemene gezondheid.

 • Huidgezondheid: Sommige onderzoeken suggereren dat collageen supplementen de huidelasticiteit kunnen verbeteren en de hydratatie kunnen verhogen, wat kan leiden tot een gezondere en jeugdigere uitstraling. Echter, deze bevindingen zijn niet consistent en meer (onafhankelijk) onderzoek is nodig om definitieve conclusies te trekken.
 • Gewrichtsgezondheid: Er is enig bewijs dat collageen supplementen mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de mobiliteit bij mensen met artritis. Dit kan te danken zijn aan het feit dat collageen een belangrijke component is van kraakbeen en bindweefsel in de gewrichten.
 • Haar en nagels: Er zijn enkele aanwijzingen dat collageensupplementen de groei en gezondheid van haar en nagels kunnen bevorderen, hoewel meer onderzoek nodig is om deze effecten te bevestigen.
 • Algemene gezondheid: Collageen is een essentieel eiwit dat een rol speelt bij de structuur en functie van verschillende weefsels in het lichaam, waaronder botten, pezen, ligamenten en spieren. Het aanvullen van collageen, als je kampt met een tekort, kan dus mogelijk bijdragen aan een gezonde werking van deze weefsels.

Het is belangrijk om op te merken dat de meeste van deze effecten nog niet voldoende zijn onderbouwd door grootschalige, goed gecontroleerde studies. Bovendien zijn de resultaten vaak afhankelijk van factoren zoals de dosering, de bron van collageen en de duur van de suppletie.

Hoeveel collageen poeder per dag?

De optimale dosering collageen poeder per dag kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Er is geen eenduidige aanbeveling voor de dagelijkse inname van collageen poeder.

We raden dan ook aan om de aanbevolen doseringen op het etiket van het supplement te volgen en om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je begint met het innemen van collageen poeder.

Is er ook vegan collageen poeder?

Strikt genomen bestaat er geen vegan collageenpoeder, omdat collageen een eiwit is dat van nature voorkomt in dierlijke weefsels zoals huid, botten en kraakbeen. Echter, er zijn wel supplementen op de markt die vegan collageen boosters of collageen vervangers worden genoemd.

Deze producten bevatten vaak ingrediënten die de natuurlijke productie van collageen in het lichaam kunnen ondersteunen, zoals vitamine C, zink, silicium en aminozuren zoals glycine en proline. Hoewel ze niet rechtstreeks collageen leveren, kunnen ze mogelijk helpen bij de vorming en het behoud van collageen in het lichaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *