Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
Nike sportschoenen

Met Nike haal je de eindstreep net iets sneller

Er zijn heel wat hardloopschoenen te koop. Soms van onbekende merken, maar opvallend vaak van Nike. Dat is natuurlijk geen toeval. Want Nike is al jaren de onbetwiste nummer 1 onder hardlopers over de hele wereld. Waarom is Nike zo populair? Vooral doordat de hardloopschoenen bol staan van de innovatieve technieken en altijd uitblinken in eigentijdse designs. Om die reden spreken Nikes zoveel hardlopers aan, op alle niveaus en in alle leeftijdsgroepen. Dus of je nou amateur of professional bent, beginner of ervaren rot: Nike hardloopschoenen brengen je altijd nét iets eerder over de streep!

Neutraal of overpronerend: wat is dat?

Misschien wel de grootste uitdaging voor een fabrikant van schoenen is het feit dat iedereen andere voeten heeft. Hoe krijg je het als hardloper dan voor elkaar om er precies de juiste hardloopschoenen bij te vinden? En dan is er nog iets waar je rekening mee moet houden: loop je normaal gesproken neutraal of overpronerend? Want ook daarvoor heb je bij Nike weer verschillende schoenkeuzes.

Loop je neutraal, dan wikkel je je voet bij het neerkomen recht naar voren af terwijl je voeten geen geen ondersteuning nodig hebben. Daar heeft Nike neutrale hardloopschoenen voor klaarstaan met een zeer lichte en veerkrachtige Nike React of Nike ZoomX-foam zool. Die is bedoeld voor een rustig tot gemiddeld looptempo en je treft hem onder meer aan onder de:

  • Nike Air Zoom Pegasus
  • Nike Air Zoom Vomero
  • Nike ZoomX Invincible Run Flyknit
  • Nike Escape Run

Als je voet een beetje naar binnen kantelt bij het neerkomen, staan je enkel en knie niet recht tijdens het afwikkelen. Je loopt dan overpronerend en dat kun je het beste corrigeren met een speciale antipronatie hardloopschoen, zoals de Nike Air Zoom Structure en de Nike React Infinity.

Baas boven baas

Ben je een echte wedstrijdloper, dan moet je meestal nog meer subtiele keuzes maken. Een gemiddelde hardloopschoen voldoet dan niet, je hebt een wedstrijdschoen met veel demping nodig, zoals de Nike Vaporfly en de Nike Alphafly. Dan zit er meteen een carbonplaat in de zool, die zorgt voor een efficiënt looppatroon en een betere afwikkeling van de voet. Vooral bij langere afstanden en toenemende vermoeidheid kun je daar veel profijt van hebben.

Loop geen risico!

Als je op zoek gaat naar een online leverancier voor je Nike hardloopschoenen, raden we je aan om voor een betrouwbare aanbieder te kiezen. Dan loop je geen risico en je kunt er rekenen op eerlijke informatie, persoonlijke service, een enorme keus en een typische online prijs. Dat maakt Nike alleen nog maar leuker…