Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
twee mensen in een sportschool die fysiotherapie beoefenen

Van herstel na corona tot aan het verhelpen van een tenniselleboog: dit is fysiotherapie in Almere

In Nederland tellen we naar schatting bijna 40.000 fysiotherapeuten. Dat klinkt als veel, maar onderschat niet hoeveel mensen er een traject hebben lopen bij de fysio. Na de corona pandemie zijn er bijvoorbeeld maar liefst 60.000 mensen naar een fysiotherapeut verwezen in verband met aanhoudende longklachten. Niet zo gek dus, dat we zoveel experts in fysiotherapie in ons land hebben. Maar wat doet een fysiotherapeut eigenlijk, en met welke klachten kun je bij de fysio terecht? Hier leer je alles wat je moet weten over fysiotherapie in Almere!

Wat is fysiotherapie in Almere eigenlijk?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met pijnlijke spieren of gewrichten, bijvoorbeeld na het oplopen van een blessure, als nasleep van een ongeluk of veroorzaakt door een (chronische) lichamelijke aandoening. Fysiotherapie in Almere helpt bij het verminderen van de pijn door middel van massages en speciale oefeningen. Door de hulp van een fysiotherapeut kan tevens de beweeglijkheid, kracht en coördinatie van een patiënt verbeterd worden.

Fysiotherapie in Almere begint met het analyseren van de situatie van de patiënt. Er wordt in kaart gebracht waar de klachten zich voordoen, wanneer de patiënt pijn voelt en hoe ernstig deze klachten zijn. Er wordt gekeken naar wat je als patiënt momenteel niet kan, maar een fysiotherapeut vindt het belangrijker om te weten wat je wél kan. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Vaak bestaat zo’n behandelplan uit oefeningen die je thuis dagelijks, of wekelijks samen met de therapeut moet doen.

Fysiotherapie in Almere: dit zijn de meest voorkomende klachten

Je kunt met diverse uiteenlopende klachten fysiotherapie in Almere volgen. Bijvoorbeeld na een hevige corona infectie, waarna mensen kampen met verlies van spiermassa, ademhalingsproblemen en een verminderde conditie. Maar een fysiotherapeut kan je met nog veel meer klachten helpen.

Een van de meest voorkomende klachten zijn nek- en rugklachten. Vaak zijn die veroorzaakt door stress of letsel, maar ze kunnen ook veroorzaakt worden door een verkeerde houding. Het gevolg kan langdurige hoofdpijn zijn, maar ook pijn in de nek, schouders en ontstekingen in de gewrichten kunnen hierdoor doen opspelen. Massages en spierversterkende oefeningen kunnen helpen om de klachten te verlichten.

Daarnaast houden veel fysiotherapeuten zich bezig met het verbeteren van de lichamelijke conditie van hun patiënt na het oplopen van sportblessures. Denk aan spierscheuren, overbelasting, kneuzingen, verrekkingen, ontstekingen en zelfs breuken. Maar ook specifieke spier- en zenuwaandoeningen als een tenniselleboog of carpal tunnel syndroom kunnen door een fysiotherapeut behandelt worden. Al deze blessures hebben niet alleen een behoorlijke impact op de beweeglijkheid van het aangedane lichaamsdeel, maar ook algemene spierkracht in je lichaam zal achteruitgaan door de rust die je na een blessure moet nemen. Fysiotherapie in Almere probeert de blessure zo snel mogelijk te verhelpen en verzwakking van andere spieren te voorkomen door middel van speciale trainingsoefeningen. Je leert hoe je na je blessure je lichaam weer veilig op weg helpt om je sport weer te kunnen beoefenen.