Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
Hometrainer van FitBike

Het merk FitBike

Wanneer we het hebben over het merk FitBike, dan denken we natuurlijk direct aan kwalitatief hoogwaardige fietsen. Niet zomaar fietsen, maar indoor fietsen. Het merk FitBike is een onderdeel van Betersport en een toonaangevend merk in de indoor fietswereld. De focus van FitBike ligt op de Hometrainer, Indoor Cycles en ook de Airbike. Verderop in de dit artikel vertellen we je er alles over en weet je straks exact wat je van ze kunt en mag verwachten. Ook goed om te weten, is dat FitBike zich met name focust om ervoor te zorgen dat kwalitatief hoogwaardige fitnessapparatuur betaalbaar zijn voor iedereen. Dus wil jij weten wat FitBike je allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Hometrainers van FitBike

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige hometrainer, dan ben je bij FitBike aan het juiste adres. Met de FitBike Ride 5 hometrainer als absolute vlaggenschip, zijn de hometrainers een absolute aanrader voor iedereen die wat extra wil bewegen. De FitBike Ride 5 heeft is met een vliegwiel van maar 10 kilo en een totaalgewicht van 38 kilo perfect om thuis te gebruiken. Deze hometrainer is gemakkelijk te verplaatsen bovendien ook voorzien van verschillende voorgeprogrammeerde programma’s. Dit alles maakt het dat deze ‘Ride’ zoals FitBike de hometrainers noemt een fiets is die niet alleen kwalitatief hoogwaardig is, maar ook betaalbaar is.

Verschillende modellen

Met de FitBike Ride 5 als vlaggenschip, hebben ze in razendsnel tempo deze markt weten te veroveren. Uiteraard hebben ze daarnaast nog tal van andere modellen, geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Ride 3, die iets minder uitgebreid is dan de Ride 5, maar ook is voorzien van verschillende gemakken. Ga je voor een wat luxere variant, dan is de FitBike Ride 6 iPlus een absolute aanrader. Dit model is namelijk net iets luxer dan de Ride 5 en is voorzien van onder andere een gelzadel, meer gewicht en ook een tablethouder, waardoor je je eigen route kunt visualiseren.

FitBike Indoor Cycles

De Indoor Cycles van FitBike, ook wel spinningfietsen genoemd, zijn uitermate populair bij veel wielrenners. Hier kunnen ze namelijk op allerlei verschillende manieren een koers nabootsen en zelf de weerstand van de fiets bepalen. Deze fietsen zijn verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een magnetische weerstand of een vilt remblokje. Dit blokje duwt op het vliegwiel, waardoor de weerstand tijdens het fiets verhoogd wordt. Kies je voor de FitBike Race Magnetic Pro, dan wordt er geen gebruikgemaakt van een remblokje, maar wordt de weerstand puur op basis van een magnetisch veld bepaald. Het grote voordeel aan deze techniek, dat deze fietsen vrijwel geluidloos zijn, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om thuis mee te trainen.

Verschillende modellen

De FitBike Indoor Cycles zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Met de reeds hierboven genoemde Race Magnetic Pro, zijn er nog tal van andere varianten verkrijgbaar. Vooral de Magnetic modellen zijn ontzettend populair, omdat de weerstand van deze fietsen eenvoudig middels een paar handelingen is aan te passen. Zo bepaal je dus helemaal zelf hoe zwaar jij wilt fietsen.

Airbikes

De laatste indoor fiets in deze range, zijn de Airbikes van FitBike. Deze fietsen worden door middel van een luchtweerstand systeem gestuurd om de weerstand te verhogen. Naarmate je harder traint, zal de weerstand toenemen en de training dus ook zwaarder worden. Het voordeel aan deze apparaat, is dat de Airbikes bij uitstek geschikt zijn voor een High Intensity Interval Training. Doordat de weerstand vanzelf verhoogd wordt bij een zwaardere inspanning, bepaal je dus zelf de intensiteit van je training.

Waarom kiezen voor FitBike?

Nu je de verschillende modellen van FitBike rustig hebt kunnen doorlezen, kunnen we ons heel goed voorstellen dat jij je afvraagt waarom je zou moeten kiezen voor een FitBike indoor fiets? Naast het feit dat alleen het design van de fiets al een ware eyecatcher is, is ook de kwaliteit van de fiets geweldig. Omdat je een fitnessapparaat natuurlijk niet alleen aanschaft omdat deze er mooi uitziet, hebben we nog een aantal andere redenen waarom jij absoluut voor een FitBike zou moeten gaan.

Voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

Eén van de grootste voordelen die de fietsen van FitBike hebben, is dat ze zijn voorzien van allerlei verschillende soorten trainingsprogramma’s. Vooral als beginner is dit ontzettend fijn, zodat je niet zelf hoef te kijken hoe je een passende training kunt volgen. Kies je voor bijvoorbeeld de ‘Ride 5’, dan beschikt deze over maar liefst 18 verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen. Zo kun je beginnen bij een trainingsprogramma voor beginners en kun je steeds een niveau hoger gaan, zodat je uiteindelijk bij de trainingsprogramma’s voor gevorderden uitkomt.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen zien, heeft FitBike een enorm aanbod in indoor fietsen. Geschikt voor allerlei verschillende trainingen, maar ook voor verschillende niveau’s. Het grote voordeel aan deze fietsen, is dat ze betaalbaar zijn en ook geschikt zijn voor verschillende niveau’s. Zo kun je als beginner perfect werken aan je conditie en kun je als gevorderde verschillende stevige workouts doen, om jezelf voor te bereiden op bijvoorbeeld een wedstrijd. Deze indoor fietsen kun je overigens ook perfect voor thuisgebruik, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn dat jij je conditie niet op peil kunt houden. Alles bij elkaar maakt het dat dit merk een absolute pionier is als het gaat om kwalitatief hoogwaardige en vooral betaalbare indoor fietsen voor verschillende trainingsdoeleinden. Dus wil jij thuis aan je conditie werken? Dan is een FitBike een absolute must have!