Menu Open Search Close Chevron Left Chevron Right Chevron Down Chevron Up Right Arrow Circle Home Funnel Filter Checkmark Clock Calendar Research Tip Update share facebook instagram linkedin TikTok
een man in de sportschool aan zijn flexibiliteit aan het werken

4 oefeningen om flexibeler te worden

In deze gastblog lees je meer over de beste oefeningen die je kunt doen om je flexibiliteit te vergroten. Lees de oefeningen goed door en probeer ze zelf uit. Zo kun ook jij aan je flexibiliteit werken.

De 4 beste oefeningen om flexibeler te worden

Een gezond lichaam omvat veel meer dan alleen een goede conditie en spierkracht. Het hebben van een goede flexibiliteit is een essentieel onderdeel van een gezond lichaam en kan helpen om minder last te hebben van stijfheid, blessures te voorkomen en de mobiliteit te verbeteren. Maar hoe kun je je flexibiliteit verbeteren? Haal een yogamat van Yogashop in huis en volg de volgende 4 oefeningen om flexibeler te worden. Lees verder!

De lage lunges

De lage lunges zijn een uitstekende oefening om je heupen en bovenbenen te stretchen. Begin in een hoge plank positie en breng dan je linkervoet naar voren tussen je handen. Buig je linkerknie en laat je rechterknie zakken naar de grond. Houd deze positie vast voor 30 seconden en herhaal dan aan de andere kant. Herhaal deze oefening voor 3 sets van elk 30 seconden.

De downward facing dog

De downward facing dog is een klassieke yoga pose die je hele lichaam stretcht. Begin in een tafelpositie (handen en knieën op de grond). Til dan je knieën van de grond en duw je heupen omhoog, zodat je in een omgekeerde V-vorm komt. Duw je handpalmen stevig in de grond en laat je hoofd ontspannen hangen. Houd deze positie vast voor 30 seconden en herhaal dit voor 3 sets.

De butterfly stretch

De butterfly stretch is een geweldige oefening om je heupen en liezen te stretchen. Ga op de grond zitten en breng de onderkant van je voeten tegen elkaar aan. Duw je knieën zachtjes naar beneden met je ellebogen en probeer zo dicht mogelijk bij de grond te komen. Houd deze positie vast voor 30 seconden en herhaal dit voor 3 sets.

De standing hamstring stretch

De standing hamstring stretch is een uitstekende oefening om je hamstrings te stretchen en je flexibiliteit te verbeteren. Ga rechtop staan en plaats je rechtervoet ongeveer een stap voor je linker voet. Buig je linker knie lichtjes en strek je rechterbeen. Buig vervolgens voorover vanuit je heupen en probeer je rechtervoet aan te raken. Houd deze positie vast voor 30 seconden en herhaal dit aan de andere kant. Herhaal deze oefening voor 3 sets van elk 30 seconden. Met deze 4 oefeningen zul je merken dat je flexibeler wordt en dat je lichaam zich beter kan bewegen. Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig te oefenen om resultaten te zien, dus voeg deze oefeningen toe aan je dagelijkse workout. Succes!